Рада не прийняла закон «Про доступ до публічної інформації» та відправила на повторне друге читання

9 Липня 2010
22268
9 Липня 2010
17:43

Рада не прийняла закон «Про доступ до публічної інформації» та відправила на повторне друге читання

22268
Рада не прийняла закон «Про доступ до публічної інформації» та відправила на повторне друге читання

Верховна Рада 9 липня не підтримала законопроект «Про доступ до публічної інформації» в другому читанні та в цілому. «За» проголосували всього 143 народні депутати.

 

За відправлення законопроекту на повторне друге читання проголосували 312 депутатів. Найімовірніше, розглядатимуть проект восени.

 

Законопроект № 2763 «Про доступ до публічної інформації» розглядався на вечірньому засіданні 9 липня.

 

Нагадаємо, на погоджувальній раді 5 липня Володимир Литвин пообіцяв підтримати законопроект. Він мав голосуватися 8 липня, але був знятий з порядку денного.

 

Раніше журналісти руху «Стоп цензурі» вимагали ухвалення законопроекту «Про доступ до публічної інформації» на поточній сесії парламенту. Вони направили відповідного листа до спікера Володимира Литвина та керівників фракцій. 

 

23 червня президент України Віктор Янукович пообіцяв підписати закон «Про доступ до публічної інформації», якщо за нього проголосує парламент. А голова СБУ Валерій Хорошковський запевнив, що СБУ не буде заперечувати його ухваленню.

 

За основу Верховна Рада прийняла цей законопроект 12 червня 2009 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22268
Читайте також
04.11.2010 10:00
Тарас Шевченко, для «Детектор медіа»
31 130
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Шестидесятник
5058 дн. тому
Все правильно - закон сырой.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду