Шевченко і Геращенко вважають, що влада в Україні демонструє неповагу до професії журналіста

16 Листопада 2010
19516
16 Листопада 2010
18:07

Шевченко і Геращенко вважають, що влада в Україні демонструє неповагу до професії журналіста

19516
Шевченко і Геращенко вважають, що влада в Україні демонструє неповагу до професії журналіста

«З правом на професію журналіста є проблеми», - повідомила народний депутат, голова Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування випадків цензури у ЗМІ Ірина Геращенко на прес-конференції «Як захиститися журналісту в сучасних умовах», яка відбулася 16 листопада у «Главкомі».

 

«До ТСК надходить багато скарг від журналістів з проханням допомогти. Просять,  щоб їх не змушували вступати до Партії регіонів, щоб не звільняли з роботи нелояльних до влади журналістів, щоб не вилучали знаряддя їх праці - комп'ютери, фотоапарати», -сказала Геращенко. Вона вважає, що ситуація ускладнюється ще й тим, що силові структури, зокрема Генеральна прокуратура відмовляється розглядати ці питання в контексті перешкоджання журналістській діяльності. «Зазвичай ми отримуємо від прокуратури відповідь, що факти не підтверджені», - зазначила Ірина Геращенко.

 

Ще один учасник прес-конференції, голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, наголосив, що влада в нашій країні демонструє неповагу до професії журналіста. «Ми відзначаємо День телебачення та радіомовлення в той час, коли в країні зникають журналісти, у країні, яка стрімко падає в світових рейтингах свободи слова, у країні, яка демонструє неповагу до журналістів», - зазначив Андрій Шевченко.

 

За словами Шевченка, одним зі шляхів вирішення цієї проблеми є ухвалення законопроекту «Про доступ до публічної інформації», щодо якого наразі тривають переговори з командою Януковича.

 

Нагадаємо, що 5 листопада, з огляду на загрозу провалу законопроекту, Андрій Шевченко ініціював перенесення його розгляду на тиждень, щоби провести консультації з Партією регіонів та спробувати досягти з нею консенсусу.

 

Як писала ТК, розгляд законопроекту «Про доступ до публічної інформації» №2763 запланований на 18 листопада.

 

Ухвалити закон про доступ до публічної інформації Верховну Раду неодноразово закликали журналісти, громадські організації та міжнародні правозахисні організації.

 

Тим часом депутати від Партії регіонів Олена Бондаренко і Володимир Ландік, до яких приєднався НУНСівець Юрій Стець, 2 листопада зареєстрували свій законопроект на цю тему.

 

Тетяна Войтенко, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19516
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Idle-pro
4910 дн. тому
Нащо так довго церемонитися з ними? na her і все. Чи у вас з ними домовленості?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду