Бондаренко і Ландік внесли свій законопроект про доступ до інформації. До них приєднався Стець

2 Листопада 2010
17951
2 Листопада 2010
13:20

Бондаренко і Ландік внесли свій законопроект про доступ до інформації. До них приєднався Стець

17951
Бондаренко і Ландік внесли свій законопроект про доступ до інформації. До них приєднався Стець

2 листопада у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 7321 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення доступу до публічної інформації). Автори законопроекту - члени Комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко і Володимир Ландік (Партія регіонів). Також під законопроектом підписався Юрій Стець (НУ-НС).

 

Із текстом законопроекту можна ознайомитися тут.

 

«Очевидно, розуміючи, що законопроект "Про доступ до публічної інформації", який був поданий Андрієм Шевченком, не знаходить підтримки коаліції, і розуміючи ті дії, які вони здійснюють в залі по всіх законопроектах, що подає опозиція, і керуючись римським правом (краще наявність закону, а не його відсутність), я вирішив приєднатися до колег Ландіка та Бондаренко», - пояснив ТК свій підпис під законопроектом Юрій Стець.

 

Як відомо, Верховна Рада має розглядати у повторному другому читанні проект закону № 2763 «Про доступ до публічної інформації», зареєстрований ще влітку 2008 року головою Комітету з питань свободи слова та інформації Андрієм Шевченком. Ухвалити закон про доступ до публічної інформації депутатів неодноразово закликали журналісти, зокрема і рух «Стоп цензурі!». 1 листопада активісти провели театралізоване дійство біля офісу Партії регіонів, вимагаючи від цієї політичної сили підтримати свого лідера Віктора Януковича, який висловлював підтримку законопроекту, і проголосувати за цей закон.

 

Нагадаємо, що законопроект «Про доступ до публічної інформації» за дорученням голови Верховної Ради Володимира Литвина був включений до розкладу засідань Верховної Ради на 8 липня 2010 року, але був знятий з порядку денного. Наступного дня, 9 липня, Верховна Рада не підтримала цей законопроект у другому читанні та в цілому, відправивши його на повторне друге читання. 21 жовтня Рада перенесла розгляд законопроекту на 2 листопада. На перенесенні наполягли члени фракції Партії регіонів. Однак законопроект зник з порядку денного, а на погоджувальній раді 1 листопада Володимир Литвин доручив комітету провести засідання і розглянути цей законопроект, запросивши уповноваженого з прав людини та всіх охочих.

 

Зараз відбувається засідання Комітету з питань свободи слова та інформації, присвячене законопроекту про доступ до публічної інформації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17951
Читайте також
04.11.2010 10:00
Тарас Шевченко, для «Детектор медіа»
31 125
29.10.2010 17:29
Сергій Лещенко, «Українська правда. Блоги»
15 554
25.10.2010 10:52
Інна Кузнецова, «Радіо Свобода»
30 232
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Katya
4929 дн. тому
Акция: приди сегодня (2 ноября 2010) на награждение лучших сотрудников Першого національного (по ул. Шота Руставели, 17, это новая книгарня-кав’ярня “Азбука”) и получи гнилой помидор в подарок! Лучшим стрелкам подарки!! П.С. Шутим только насчет помидоров, если хотите показать свою любовь и уважение к лучшим сотрудникам канала, помидоры приносите с собой;) П.П.С. Народ, бросьте инфу в соцсети!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду