Депутати голосуватимуть за доступ до публічної інформації в четвер

6 Липня 2010
21214
6 Липня 2010
12:17

Депутати голосуватимуть за доступ до публічної інформації в четвер

21214
Депутати голосуватимуть за доступ до публічної інформації в четвер

Законопроект № 2763 «Про доступ до публічної інформації» включений до розкладу засідань Верховної Ради на четвер, 8 липня, за дорученням голови Верховної Ради Володимира Литвина. Про це повідомив народний депутат, перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко за результатами зустрічі зі спікером.

 

«На цей момент уся процедура підготовки законопроекту завершена. Є висновок головного юридичного управління Верховної Ради, рішення комітету, порівняльна таблиця до другого читання. Залишається лише останній крок - голосування у Верховній Раді в цілому і майбутній підпис президента», - сказав ТК Андрій Шевченко.

 

За його словами, висновок головного юридичного управління є критичним і містить зауваження. «Ці зауваження, як на мене, академічного характеру, пов'язані з тим, як вписати новий закон в існуюче законодавче поле. Ми дивимося на них як на слушні речі, які при цьому не завадять ухваленню закону. І ми швидше розглядаємо їх як дороговказ, як надалі вдосконалювати інше законодавство в інформаційній сфері», - уточнив він.

 

«Ми ж розуміємо, що це не закон про державний бюджет, де має бути математична точність "2+2=4". Інформаційне законодавство в усіх країнах означає, що все одно залишаються певні сірі зони. Тому що маємо справу з речами, які не дуже просто описати юридичною мовою», - додав Шевченко.

 

Перший заступник голови комітету вважає, що є велика вірогідність ухвалення закону в четвер у сесійній залі, оскільки при його підготовці були враховані побажання різних зацікавлених сторін.

 

Нагадаємо, журналісти руху «Стоп цензурі» вимагали ухвалення законопроекту «Про доступ до публічної інформації» на поточній сесії парламенту. Вони направили відповідного листа до спікера Володимира Литвина та керівників фракцій. 

 

23 червня президент України Віктор Янукович пообіцяв підписати закон «Про доступ до публічної інформації», якщо за нього проголосує парламент. А голова СБУ Валерій Хорошковський запевнив, що СБУ не буде заперечувати його ухваленню.

 

На погоджувальній раді 5 липня Володимир Литвин пообіцяв підтримати законопроект.

 

За основу Верховна Рада прийняла цей законопроект 12 червня 2009 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21214
Читайте також
04.11.2010 10:00
Тарас Шевченко, для «Детектор медіа»
31 126
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду