У Партії регіонів залишилося чотири дні

29 Жовтня 2010
15558
29 Жовтня 2010
17:29

У Партії регіонів залишилося чотири дні

15558
У Партії регіонів залишилося чотири дні

У Партії регіонів залишилося чотири дні. Чотири дні для того, щоб наважитися проголосувати за закон «Про доступ до публічної інформації». Підтримати цей закон Янукович обіцяв Європі - на зустрічах з ОБСЄ та ПАРЄ.

 

Крім того, вимога ухвалити цей закон міститься в останній резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи, на яку так любить посилатися Партія регіонів.

 

Минулого тижня розгляд закону «Про доступ до публічної інформації» перенесли на 2 листопада. Отже, за чотири дні Партія регіонів має дати відповідь на запитання, скільки коштують їхні розповіді про демократію та свободу слова.

 

Текст цього закону - тут. Рецензія на нього - тут.

 

А тепер чому закон про доступ до публічної інформації потрібен журналістам.

 

Друге. Бо тоді «Українській правді» не треба буде чекати п'ять місяців відповіді від Миколи Азарова.

 

На початку червня 2010 року "Українською правдою" було направлено запит на ім'я прем'єр-міністра Миколи Азарова щодо умов його проживання на державній дачі у санаторії «Конча-Заспа».

 

Зокрема, коли і на підставі якого нормативного акту йому було надано будинок для проживання у державному санаторії «Конча-Заспа»?

 

Або чи було надано 50-відсоткову пільгу Азарову на сплату комунальних послуг за прикладом Володимира Литвина?

 

Цей запит має вхідний номер у канцелярії Кабміну N33222/0/110 від 7.06.2010. Розписаний на Департамент інформації та масової комунікації секретаріату Кабінету міністрів.

 

Відповіді отримано не було. Нами було повторно направлено ще два запити на цю ж тему. Знову без відповіді.

 

Другий і третій раз запити були розписані на прес-секретаря прем'єра Віталія Лук'яненка. Однак знову без відповіді.

 

Під час однієї із зустрічей на початку вересня Лук'яненко сказав, що він готовий дати відповідь, тільки не знає адресу «Української правди», куди її надіслати.

 

13 вересня ми надіслали тепер вже листа Лук'яненку з повідомленням адреси, куди слід направляти відповідь Миколи Азарова.

 

1 жовтня в Ялті під час саміту YES я запитав у Лук'яненка, чому ж досі ми не отримали відповідь - вже і адреса відомо, і запит тричі було надіслано. Лук'яненко розповів, що відповідь вичитують юристи.

 

Минув ще місяць. А загалом - п'ять місяців з моменту подачі першого запиту. Може, відповідь написана якоюсь іншою мовою, якщо юристи ніяк не можуть її дочитати до кінця?

 

Сергій Лещенко, «Українська правда. Блоги»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Сергій Лещенко, «Українська правда. Блоги»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15558
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду