detector.media
05.11.2010 13:54
Розгляд законопроекту «Про доступ до публічної інформації» перенесли на наступний тиждень

Законопроект № 2763  «Про доступ до публічної інформації» Верховна Рада розглядатиме у повторному другому читанні наступного тижня.

 

«Ми були за крок до його провалу, треба провести додаткові консультації і переговори з Партією регіонів», - сказав у коментарях ТК голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко.

 

Також він додав: «Ми готові розглянути пропозиції Кабміну щодо цього законопроекту, якщо вони надійдуть».

 

«Ситуація дуже проста: ми не ухвалимо цей закон без Партії регіонів, і ми це розуміємо. А Партія регіонів, можливо, починає розуміти, що їй не вдасться уникнути необхідності прийняти цей закон. Тому я думаю, що ми приречені знайти формулу, за якою Україна отримає закон про доступ до публічної інформації», - сказав Андрій Шевченко.

 

Як повідомляла ТК, розгляд законопроекту парламент планував сьогодні, 5 листопада. Голова Верховної Ради Володимир Литвин зазначав, що має намір вивчити документацію про проходження законопроектом процедур, необхідних для розгляду його в другому читанні. Однак не всі депутати були впевнені, що проект буде ухвалено. Раніше, у коментарі ТК депутат-регіонал Володимир Ландік сказав, для  цього забракне достатньої кількості голосів.

 

Нагадаємо, законопроект № 2763 пропонує спростити доступ до інформації. За дорученням голови Верховної Ради Володимира Литвина він був включений до розкладу засідань Верховної Ради на 8 липня 2010 року, але був знятий з порядку денного. Наступного дня, 9 липня, Верховна Рада не підтримала цей законопроект у другому читанні та в цілому, відправивши його на повторне друге читання. 21 жовтня Рада перенесла розгляд законопроекту на 2 листопада. На перенесенні наполягли члени фракції Партії регіонів. Однак законопроект зник з порядку денного, а на погоджувальній раді 1 листопада Володимир Литвин доручив комітету провести засідання і розглянути цей законопроект, запросивши уповноваженого з прав людини та всіх охочих. Комітет розглянув поправки, врахувавши частину з них, і рекомендував законопроект до розгляду в залі.

 

Ухвалити закон про доступ до публічної інформації Верховну Раду неодноразово закликали журналісти, громадські організації та міжнародні правозахисні організації.

 

Тим часом депутати від Партії регіонів Олена Бондаренко і Володимир Ландік, до яких приєднався НУНСівець Юрій Стець, зареєстрували свій законопроект на цю тему 2 листопада.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY