Кабмін виділяє на український Euronews 85,5 млн гривень, передбачених на виплати столичним інвалідам і дітям

19 Жовтня 2010
13179
19 Жовтня 2010
22:13

Кабмін виділяє на український Euronews 85,5 млн гривень, передбачених на виплати столичним інвалідам і дітям

13179
Кабмін виділяє на український Euronews 85,5 млн гривень, передбачених на виплати столичним інвалідам і дітям

Кабінет Міністрів України планує створити україномовну версію міжнародного каналу Euronews. Відповідне розпорядження було прийняте на засіданні уряду 12 жовтня. Про це сьогодні, 19 жовтня, повідомив Департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату КМУ.

 

Згідно з розпорядженням, Державний комітет телебачення та радіомовлення повинен провести правову оцінку проекту договору та забезпечити укладення цього договору між Національною телекомпанією України і Euronews, у якому передбачено трансляцію і розповсюдження на території України місцевої україномовної версії міжнародного каналу Euronews (24 години на добу, 7 днів на тиждень).

 

На створення української версії Euronews Кабмін виділяє 85 млн 572 тис. 400 гривень.

 

Для цього перерозподілять бюджетні призначення загального фонду за бюджетними програмами Мінфіну шляхом зменшення на зазначену суму видатків споживання по Києву за бюджетною програмою 3511340 («Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям») та збільшення видатків розвитку за бюджетною програмою 3511090 («Державні капітальні видатки»).

 

Ці кошти, зрештою, мають бути передані Держкомтелерадіо за бюджетною програмою 1701080 («Виробництво телерадіопрограм для державних потреб»).

 

Нагадаємо, що з осені 2009 року на Першому національному кожного буднього дня транслюється 15-хвилинний випуск новин Euronews.  Переговори про створення україномовної версії європейського новинного каналу тривають уже кілька років між керівництвом НТКУ та Радою директорів телеканалу Euronews.

 

Як повідомляла ТК, 12 жовтня Кабмін підписав постанову, якою виділив НТКУ 3,6 млн гривень на погашення боргів перед Euronews.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13179
Читайте також
27.10.2010 18:01
Олександр Савицький, «Німецька хвиля»
48 516
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
крот
4935 дн. тому
Не факт,что дети получили эти деньги.Очень уж много историй налицо когда они растворядись в воздухе,и никто их так и не видел.Это что то сроди национальной укранской традиции."Был я раньше молод,а теперь я без".
Консоль
4936 дн. тому
Не факт что эти деньги дошли бы до детей.К сожалению,хронический недолет средств на любые нужды,под что выделялись средства -наш менталитет.Вспомните хотя бы 2 транша МВФ восстановление системы водоснабжения Киева-все исчезло и следа неоставило...Не говоря о больницах там разных...
port_777
4936 дн. тому
Не факт, что деньги взяли из этой статьи бюджета. Очень похоже на дезу недругов власти. Уж больно подробно. Но если это не чернуха, а правда, то не видать ПР Киева как своих ушей. Хотя выборы. Любая грязь и ложь годится для свиней, что грызутся у кормушки.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду