НТКУ оголосила набір журналістів для української версії Euronews

27 Жовтня 2010
17132
27 Жовтня 2010
15:46

НТКУ оголосила набір журналістів для української версії Euronews

17132
НТКУ оголосила набір журналістів для української версії Euronews

НТКУ оголосила набір журналістів для української версії Euronews. Про це керівництво каналу повідомило під час прес-конференції 27 жовтня.

 

Як вже писала ТК, планується дві редакції -  у Києві та Ліоні - зі штатом близько 17 осіб у кожній. Для роботи в ньюзрумі, окрім професіоналізму, претенденти мають продемонструвати знання англійської або французької мови. Серед основних вимог до претендента - досвід не менше 2 років у аудіовізуальному секторі, відмінне знання загальних тем та досконале знання міжнародної політики, спортивних та економічних питань, подій у Європі та культурних аспектів життя світу. «Головними вимогами, які ми висуватимемо кандидатам на роботу з Euronews, є здатність до продуктивної творчої журналістської діяльності, дотримання професійних і етичних стандартів (особливо в усьому, що стосується неупередженого, збалансованого та об'єктивного подання новин)», - йдеться у повідомленні каналу.

 

До обов'язків журналіста української версії європейського каналу буде входити висвітлення подій та періодично переклад промов українською у прямому ефірі.

 

У підписаній угоді між НТКУ Euronews зазначається, що вибір українських журналістів для роботи в рамках Euronews буде результатом взаємної співпраці між двома телеканалами. Це означає, що запропонувати свої кандидатури для роботи з україномовною версією зможуть як Euronews, так і Національна телекомпанія України. В той же час остаточне рішення буде закріплене за Euronews.

 

Для відбору журналістів Euronews запровадить кількамісячне стажування своїх майбутніх співробітників у Франції. Передбачається, що зі свого боку Національна телекомпанія України найближчим часом створить спеціальну комісію, якій буде доручено підбір журналістів для роботи у Франції.

 

За словами Христини Стебельської, головного редактора телеканалу, претендентів для  Euronews оцінюватимуть також незалежні експерти.

 

Як повідомили на прес-конференції, для «забезпечення прозорого і об'єктивного відбору кандидатів» інформація про журналістів, які подали свої резюме на розгляд комісії, буде викладатися на окремій сторінці сайту Першого Національного. Також інформація про умови відбору буде розміщена у низці ділових видань та на радіо.

 

За словами голови координаційної ради українського Euronews та заступника директора НТКУ Валіда Арфуша,  рішення щодо попередніх кандидатур буде прийнято у грудні цього року, а у січні 2011 ці претенденти у складі груп по 5-7 осіб відвідають Ліон та пройдуть там співбесіди. Остаточний склад - 15-20 журналістів - буде відібрано та затверджено вже безпосередньо у Франції. У травні 2011 вони офіційно розпочнуть працювати. Як повідомив пан Арфуш, перші три місяці житло українським журналістам оплачуватиме Euronews.

 

Заявки (супровідний мотиваційний лист, резюме українською та англійською або французькою)  на вакансію журналіста українського Euronews можна надсилати до 25 листопада 2010 року на електронну пошту euronews@ntu.ua.

 

«Бажаючих бути у складі Euronews дуже багато, і повірте, що до України починають придивлятися в інформаційному просторі зараз з цікавістю  - як вона майстерно, влучно і правильно вибудовує свої кроки у співтоваристві», - прокоментувала Христина Стебельська.

 

За словами генерального директора НТКУ Єгора Бенкендорфа, у підготовці української версії задіяні всі служби Першого національного. Генеральний директор очікує, що українська версія європейського каналу увійде до десятки кращих каналів в Україні.

 

Єгор Бенкендорф наголосив, що Україна стане першою країною світу, яка отримає час для регулярної трансляції новин та сюжетів власного виробництва. За інформацією каналу, для цього керівництво Euronews погодилося щоденно виділяти часові інтервали в україномовній версії для трансляції виключно українських новин. Кількість таких сюжетів буде залежати від поточних подій, але попередньо сторони домовилися про щоденну трансляцію від п'яти до десяти таких новин/сюжетів про Україну. Для виробництва місцевих програм будуть призначені відповідальні редактори та журналісти з центрального та українського представництв Euronews. Одноосібне рішення щодо наповнення українських новин у цьому слоті буде прийматися редакторами Euronews.

 

Зазначимо, для початку роботи з Euronews Національна телекомпанія України повинна буде отримати нову ліцензію на мовлення від Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення.

 

Нагадаємо, для створення україномовної версії Euronews і популяризації України за кордоном український уряд виділив 85,5 мільйонів гривень. Окремо були погашені борги НТКУ перед Euronews, які утворилися за попереднього керівництва Першого Національного. За правилами Euronews виділені кошти будуть спрямовані на отримання ліцензії для НТКУ, а також на покриття всіх операційних витрат, пов'язаних із запуском нової версії. Окрема частина цих коштів піде на технічне обладнання української редакції у Ліоні та заробітну плату українських журналістів. Зокрема, до таких витрат будуть віднесені найм персоналу, придбання необхідного обладнання, його інсталяція та обслуговування, найм необхідних приміщень, транспортні та інші витрати.

 

Упродовж наступних років НТКУ планує ці кошти повернути державному бюджету. Така можливість існує завдяки тому, що Перший національний зможе отримувати прибуток від реклами, розміщеної в україномовній версії Euronews.

 

Як повідомляла ТК, 21 жовтня у Парижі генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф і голова виконавчої ради Euronews Філіп Кайла підписали угоду про виробництво міжнародного сервісу Euronews українською мовою. Також віце - прем'єр України Борис Колесніков та генеральний директор виконавчої ради Euronews Майкл Пітерс підписали Меморандум про співпрацю між Україною та Euronews.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17132
Читайте також
27.10.2010 18:01
Олександр Савицький, «Німецька хвиля»
48 503
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
без паніки...все буде добре!
4901 дн. тому
Все покажемо і будуть дивитися. Ми думаємо, вивчаємо, спілкуємося з регіональним головним редактором EWRONEWS ...і не один рік. Нелегко буде, але важкі завдання нам цікаві. Невдовзі побачите...
EURONEWS
4901 дн. тому
17 ЖУРНАЛІСТІВ В УКРАЇНІ З ТАКОЮ БАЗОЮ... СМІШНО... ХОЧА АРФУШ ЗНАЙДЕ...ОТ ТІЛЬКИ ЦІ НОВИНИ НЕ МОЖНА БУДЕ ПОКАЗУВАТИ ЗА КОРДОНОМ. ХТО НЕ ВІРИТЬ, ПОБАЧИТЬ НЕВДОВЗІ...
ол
4901 дн. тому
от за це поважаю. реальна справа, давно було пора
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду