Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 листопада

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 листопада

6 Листопада 2022
654
6 Листопада 2022
01:37

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 листопада

654
Мобілізація в Росії й утікачі від неї, повернення Росії в «зернову угоду», підготовка до з’їзду російської опозиції в Польщі, політика Джорджі Мелоні, ядерний шантаж Путіна.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 листопада

У ранковому слоті каналу іномовлення міський голова Ірпеня Олександр Маркушин розповідав про відбудову міста.

Речник Східного угрупування військ української армії Сергій Череватий коментував ситуацію на фронті.

Журналіст видання «Эхо Кавказа» Тенгіз Аблотія говорив про соціальні проблеми в Грузії, спричинені великою кількістю втікачів від російської мобілізації. Зазначив, що росіяни все одно привозять із собою свій імперіалізм, але при цьому, якщо вони виїхали, значить, свій комфорт ставлять вище за свій імперіалізм і свою державу, і це спостерігається вперше за всю історію існування цієї держави.

Голова російського проєкту «Служба підтримки» Ілля Красильщик говорив про мобілізацію в Росії, яка досі триває, попри заяви Шойгу і Путіна про її завершення. Він констатував, як і багато інших гостей етеру, що російське суспільство здатне протестувати ногами, навіть проводити невеличкі демонстрації, але нездатне зруйнувати систему.

У слоті каналу «Інтер» політкоментатор Ігор Рейтерович коментував повернення Росії в «зернову угоду». На його думку, скоріш за все, відбулися дуже жорсткі перемовини між Ердоганом і Путіним, і Путіна поставили на місце.

Депутатка Ради народних депутатів Семилукського району Воронезької області Росії Ніна Бєляєва прокоментувала підсумки опитування щодо підтримки війни серед росіян: «Будь-які соцопитування у тоталітарній державі свідчать тільки про те, що соцопитування в у тоталітарній державі проводити неможливо». За словами гості, літні люди найбільше підтримують продовження війни тому, що вони сумують за СРСР, і через цю ностальгію ними легше маніпулювати.

Представник оргкомітету з'їзду опозиції в Польщі Олексій Барановський говорив про порядок денний з’їзду. Навіть якщо опозиція не є повністю об’єднаною, все одно всі розуміють, що необхідно домовлятись і разом вирішувати, якою має бути Росія для всіх. У наступному слоті на цю ж тему говорив російський журналіст і соціолог Ігор Яковенко. Він сказав, що не підтримує ідею «залишкової легітимності»: у білоруської опозиції в особі Світлани Тихановської є легітимність, тому вона може створювати «уряд у вигнанні» і оголошувати себе альтернативною владою, а за опозиціонерів Росії не голосували так, як за Тихановську, тому вони мають зараз обговорювати насамперед не захоплення влади у Росії, а допомогу Україні і пришвидшення її перемоги.

У вечірньому слоті каналу іномовлення голова християнської спільноти українців в Італії Олесь Городецький аналізував політику нової прем’єрки Джорджі Мелоні, важливість її заяв щодо необхідності для Італії підтримки ЄС, її риторику щодо України: «Вона прямо каже: якщо Італія вийде із західної підтримки України, цим самим вона посилить Китай і Росію. Звертаючись до італійців, вона запитує: а воно вам треба?» За прогнозом гостя, Мелоні, можливо, ставитиме жорсткі запитання, зокрема щодо мігрантів і енергетики, але при цьому діалог із провідними державами західного світу триватиме, а конфронтації з Брюсселем не буде.

Засновник ГО «Східна правозахисна група» Павло Лисянський розповідав про важку гуманітарну і воєнну ситуацію на Луганщині: всі лікарні забиті пораненими росіянами, медикаментів немає, а ті, що українським громадянам привозять волонтери, в людей забирають окупанти. Також правозахисник прокоментував війну між Пригожиним і Кадировим, які зараз борються за контроль над Донбасом і розставляють своїх людей на керівні посади.

Професор, експерт з атомної енергетики Людвиг Литвинський говорив про відновлення ядерного шантажу Путіна, зазначивши, що ядерна зброя вже є «зброєю минулого», оскільки новітня зброя набагато перевищує своєю ефективністю ядерну. Водночас, на думку фахівця, навіть використання тактичної ядерної зброї все одно призведе до розв’язання глобальної ядерної війни.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
654
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду