Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 листопада

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 листопада

7 Листопада 2022
707
7 Листопада 2022
10:13

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 листопада

707
Ситуація на фронті, санкції проти російської нафти, зростання впливу Пригожина і Кадирова в Росії, з’їзд російської опозиції в Польщі.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 листопада

У слоті каналу іномовлення лідер міжнародного руху «Говоріть гучніше!» Андрій Сидельников говорив про зростання впливу Євгена Пригожина і Рамзана Кадирова в Росії на тлі занепаду регулярної російської армії. Зазначив також, що війна між російськими силовими елітами йде не лише за контроль, але й за гроші.

Про Кадирова та Пригожина говорив також колумніст Deutsche Welle, росіянин Іван Преображенський. За його словами, вони обидва належать до тих у Росії, кому ця війна дуже вигідна, оскільки за рахунок сили вони можуть піднятися до найбільших висот. Також Преображенський розповів, як розширенню ідеології Кремля до містичних наративів допомагає Російська православна церква, користуючись браком освіченості у людей. У наступному слоті цю ж тему порушив російсько-американський історик Юрій Фельштинський. Він сказав, що насправді «Пригожин — це ніхто, він не має права забирати ув’язнених, не має права вербувати їх, не має права створювати військові формування, як і Кадиров не має права на це все. Але в Росії ми маємо справу з повним безправ’ям і бардаком, де безсилі жодні закони».

Заступник голови Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони і розвідки Єгор Чернєв говорив про необхідність розробки нової системи безпеки у Європі і світі, відзначивши, що зараз найсильніші армії — в США (за океаном) та в Британії (за Ла-Маншем), а у самій Європі, окрім України, сильної армії наразі немає.

Генеральний директор ТОВ «Нафтагазбудінформатика» Леонід Уніговський коментував санкції проти російської нафти, зазначивши, що встановлення верхньої цінової межі краще за повну заборону продажу-купівлі російської нафти, адже в цьому випадку постраждають усі учасники ринку, а при встановленні верхньої межі втрачає саме Росія.

Керівник аналітичного напрямку Мережі захисту національних інтересів АНТС Ілля Несходовський коментував вихід із Росії компаній IT-сфери. Наголосив, що досі є компанії (наприклад, Microsoft), які не виходять і не збираються виходити з російського ринку. Так вони фактично підтримують війну проти України, адже їхніми продуктами дозволено користуватись російському військовому сектору.

Депутат Держдуми Росії 5 і 6 скликань Ілля Пономарьов розповідав про з’їзд російської опозиції у Польщі. За словами Пономарьова, велика кількість учасників з’їзду досі мають чинні депутатські мандати, тому є легітимною законодавчою владою Росії. Він особисто хотів би побачити в опозиції конкуренцію, але її немає, при цьому є розбіжності у поглядах на те, звідки мають розпочатись зміни. Сам Пономарьов і його однодумці переконані, що зміни мають йти збройним шляхом, а інший блок вважає, що зміни мають розпочатись з палацового перевороту. Також Ілля Пономарьов подякував каналу «FreeДом» за висвітлення цієї події.

У слоті «1+1» про з’їзд російських депутатів у Польщі говорив представник оргкомітету з'їзду Олексій Барановський. На його думку, цей з’їзд опозиції дуже відрізняється від того, що було раніше, коли «опозиція просто збиралася, всі разом плакали і роз’їжджалися». Нині ж, мовляв, увесь день йшло предметне обговорення важливих аспектів майбутньої Росії. Причому є живий демократичний процес, чого вже давно немає у Держдумі Росії.

Про ситуацію на Херсонщині говорили зокрема воєнний експерт Олег Жданов і радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань.

Викладач Києво-Могилянської бізнес-школи Валерій Пекар окреслив можливі сценарії майбутнього Росії: консолідація влади у наступника (за якого все лишається так, як було за Путіна), політична смута (боротьба між «баштами Кремля» і громадянська війна) і руйнування Росії за рахунок активізації демократичних сил колонізованих народів. Пекар підкреслив, що світ влаштовує тільки останній сценарій, позаяк Росія — остання імперія в світі, і вона має померти у тому стані, в якому існує.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
707
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду