Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 листопада

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 листопада

3 Листопада 2022
921
3 Листопада 2022
23:23

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 листопада

921
«Фінансовий Рамштайн», новий президент Бразилії, вибори в Ізраїлі, позов проти приватної військової компанії «Вагнер».
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 листопада

У ранковому слоті каналу іномовлення речник добровольчого чеченського батальйону імені Шейха Мансура Іслам Белокієв розповідав про ставлення до національних меншин у Росії. Зауважив, що навіть російська опозиція, включаючи Навального, дозволяє собі зневажливе і образливе ставлення до всіх, хто не є «русским» за походженням.

Економіст Олексій Плотніков говорив про необхідність допомоги Україні від ЄС не тільки на відбудову, а й на покриття поточних витрат: через війну внутрішня економіка не може впоратися. На думку фахівця, найкращим форматом був би «фінансовий Рамштайн», де рішення могли б ухвалюватися дуже швидко і без зайвої бюрократії.

Аналітикиня Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Олександра Ковальова коментувала президентські вибори в Бразилії і значення перемоги Лули да Сілви для всього глобального Півдня. За словами експертки, в країнах, що розвиваються, ліві популісти звинувачують у всіх суспільних і економічних проблемах не корупцію тощо, а зовнішню політику США, і на цій хвилі швидко приходять до влади, позаяк набагато легше звинуватити зовнішнього ворога, ніж пояснювати людям, що для змін у країні вони мають змінити себе.

Про нового президента Бразилії говорив і директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик. Він передбачив, що Лула активно співпрацюватиме з Росією, але «це не означає, що він є русофілом, це означає, що він розуміє ситуацію, в якій зараз застряг Путін, і викачуватиме з Росії все можливе, за низькими цінами і з вигодою для себе».

Російський правозахисник Олександр Подрабінек прокоментував заяви Євгена Пригожина про те, що «Зеленський дуже приємний і симпатичний, харизматичний лідер». На думку Подрабінека, в такий спосіб Пригожин перевіряє межі дозволеного: наскільки аудиторія Кремля сприйме подібні його заяви. «Як бачимо, сприймає доволі спокійно, адже Пригожин набагато вигідніший Кремлю як постачальник гарматного м’яса для фронту».

У слоті каналу «Інтер» експерт-міжнародник Богдан Ференс коментував вибори в Ізраїлі. У наступному слоті на цю ж тему говорив журналіст-міжнародник Єгор Брайлян. За словами журналіста, Ізраїль у будь-якому випадку лишиться союзником США на Близькому Сході, отже, у глобальному плані Ізраїль буде на боці України.

Головна редакторка білоруського незалежного сайту «Хартія'97» Наталя Радіна говорила про суспільну і економічну ситуацію в Білорусі, яка з кожним днем погіршується, про велику кількість російських військових, яких уже неможливо приховати, тощо. На запитання ведучого «Тобто Лукашенко може зважитись вступити у війну?» гостя відповіла, що «він уже на все зважився, коли 24 лютого дозволив росіянам вести війну з нашої території».

Колишня адвокатка російської нафтової компанії ЮКОС Наталя Лечбинська розповіла про позов, що його подала британська юридична фірма від імені всіх українців проти ПВК «Вагнер», на незаконні дії бійців якої є вже велика доказова база. Розповіла також про політичне переслідування щодо неї в Росії, яке тягнеться з двотисячних років, і всі ці роки вона змушена переховуватись в Європі.

У вечірньому слоті каналу іномовлення російський правозахисник Володимир Осєчкін теж говорив про порушення справи проти ПВК «Вагнер», велику кількість свідчень, які дають не лише постраждалі, а й колишні військові, що входили в це угрупування, брали участь у війні в Сирії, але категорично не бажають брати участь у нинішній війні в Україні.

У слоті «1+1» експерт Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Михайло Самусь спростував заяви, що в Росії скоро вичерпаються запаси зброї. За його словами, російська зброя справді не дуже якісна, але її в Росії дуже багато.

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук говорив про міжнародну гуманітарну допомогу Україні у відновленні енергосистем, постачання нових технічних установок для відбудови, сумлінну працю працівників компанії з відновлення електромереж після обстрілів. Також він пояснив необхідність стабілізаційних відключень.

Політкоментатор Володимир Фесенко говорив про зерновий шантаж Путіна і роль Ердогана у відновленні домовленості щодо зернового коридору. На думку Фесенка, ані газовий, ані зерновий шантаж Росії вже не працює на її користь.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
921
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду