Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 листопада

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 листопада

11 Листопада 2022
521
11 Листопада 2022
00:56

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 листопада

521
Заяви росіян про вихід із Херсона, кліматична конференція в Єгипті, співпраця Росії та Ірану, підсумки проміжних виборів у США.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 листопада

У ранковому слоті каналу іномовлення соціолог, експерт з комунікацій Міжнародного центру протидії російській пропаганді Дмитро Громаков говорив про зміни у тому, як українці бачать майбутнє своєї країни. Якщо у 2000-х роках багато українців були проти ЄС і НАТО, то зараз наші громадяни хочуть, щоб за десять років Україна була членом провідних західних альянсів.

Міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України Руслан Стрілець наголосив, що участь України в цьогорічній кліматичній конференції в Єгипті є важливою: Україна має павільйон, де показано, яких жахливих втрат завдає довкіллю агресія Росії.

За словами російського журналіста і соціолога Ігоря Романенка, слід звертати увагу, на що реагують росіяни. Вони реагують не на смерті своїх співгромадян, а на втрату територій. Тобто саме втрата територій може допомогти людям зрозуміти, що «король не справжній».

У слоті каналу «Інтер» заступник голови парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Єгор Чернєв коментував зокрема чергові заяви російських пропагандистів щодо того, що Україна нібито продає зброю у треті країни. На думку Чернєва, українцям немає сенсу продавати зброю, яка потрібна нам самим, а всі ці заяви і замовні статті у західних ЗМІ є справою рук російських спецслужб із метою посварити нас із нашими партнерами.

Експерт з міжнародних відносин Євген Добряк вважає, що співпраця між Росією та Північною Кореєю можлива не лише в економічній і промисловій сферах, але й у військовій. Добряк також говорив про відносини між Росією та Іраном і протести в Ірані. У наступному слоті про співпрацю Росії та Ірану у військовій сфері говорив азербайджанський воєнний експерт Агіль Рустамзаде.

Лідер громадського руху «Говоріть гучніше!» Андрій Сидельников розповідав про з’їзд «народних депутатів Росії» в Польщі.

Журналіст, автор проєкту «Бюро» (США) Денис Чередов включався в етер із Вашингтона, де йшов підрахунок голосів на проміжних виборах.

Колишній міністр і депутат Кнессета, радянський дисидент Натан Щаранський згадував вплив дисидентів на розпад СРСР і падіння Берлінської стіни, підкресливши роль громадських рухів у подібних змінах. Щаранський також охарактеризував ситуацію в Ізраїлі після виборів, спрогнозувавши, що зближення Росії з Іраном мусить швидко вплинути на рішучість Біньяміна Нетаньяху перервати дружбу і партнерство з Путіним.

У слоті групи каналів Starlight Media воєнний експерт Дмитро Снєгірьов коментував смерть зрадника Стремоусова та наказ російського міністра оборони Шойгу залишити правий берег Дніпра у Херсоні. Експерт оцінює ці події як докази готовності Росії до перемовин.

Начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони «Південь» Наталя Гуменюк закликала не довіряти заявам росіян щодо виходу з Херсона.

Про вихід росіян із Херсона, а також про економічні і соціально-політичні наслідки війни для Росії говорив колишній голова російського опозиційного руху «Відкрита Росія» Олександр Соловйов.

Журналістка російського інтернет-видання «Важные истории» Катерина Фоміна розповіла, як обдзвонювала родичів — синів, братів і племінників — російських чиновників і питала, чому вони не йдуть на війну добровольцями, а вони виправдовувались, що їх не беруть.

У вечірньому слоті каналу іномовлення член комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький говорив про проблеми в українській системі охорони здоров'я, спричинені війною, про відбудову лікарень і медичних установ, постачання від партнерів медичного обладнання тощо.

Заступник головного редактора російського видання «Верстка» Олексій Левченко розповів про «рух матерів», який свого часу зіграв важливу роль у зупинці чеченської війни. За словами Левченка, нині родичі військових почали гуртуватися і вимагати пояснень від своєї влади.

Дипломат Олег Шамшур проаналізував помилки адміністрації Джо Байдена та політтехнологічні прийоми, які республіканці використали на цих виборах, щоб прийти до влади. Також Шамшур відзначив, що досить багато республіканців виступають проти допомоги Україні, і тепер ця група може стати більшою, але при цьому в глобальному плані міжнародна політика США має лишатися спрямованою на підтримку України і перемогу демократії.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
521
Теги:
Читайте також
16.11.2022 18:40
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
941
16.11.2022 00:50
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
746
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду