Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 листопада

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 листопада

12 Листопада 2022
618
12 Листопада 2022
00:39

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 листопада

618
Контрнаступ на Херсонщині, загибель Стремоусова, підсумки виборів у США, зерновий шантаж Росії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 листопада

У ранковому слоті каналу іномовлення професор Нью-Йоркського університету Ігор Айзенберг коментував підсумки проміжних виборів у США та їхній вплив на війну в Україні. У наступних слотах підрахунок голосів у США коментували експерт-міжнародник і телеведучий Пітер Залмаєв та кореспондент «Голосу Америки» в Білому домі Михайло Комадовський. 

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко говорив про загибель Кирила Стремоусова, який є одним з головних херсонських зрадників, а також про відведення російських військ від Херсона, про те, як окупанти укріплюють оборонні споруди у Маріуполі. Йшлося й про неготовність Маріуполя до зимових холодів.

Азербайджанський політолог і конфліктолог Ариф Юнусов розмірковував, чи можливий мир між Азербайджаном та Вірменією. За його словами, «за підтримки США і Європи Азербайджан почувається впевненіше, прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян теж прозахідний, тому мета вірменських реваншистів – його змістити».

Директорка громадської організації «Екодія» Наталя Гозак на тлі повідомлень про кліматичний саміт ООН в Єгипті говорила про екоцид, який Росія чинить в Україні. 

Президент Української зернової асоціації Микола Горбачов коментував перспективи «зернової угоди», виходом із якої погрожує Росія. 

Була також авторська рубрика шеф-редактора каналу Олексія Мацуки про захист українського неба. 

У блоці каналу «Інтер» начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк коментувала загибель Стремоусова, гуманітарну ситуацію в Херсоні, контрнаступ української армії: «На правому березі ми зупинятися не збираємося».

На цю ж тему говорили керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко і перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський, якого протитрували чомусь як «радника Міністра внутрішніх справ України Ростислава Смирнова». Справжній Ростислав Смирнов розповідав про документування воєнних злочинів росіян, а голова Миколаївської ОВА Віталій Кім із радістю повідомив про підготовку до відновлення Снігурівки, яку звільнили українські захисники.

Колишній співробітник КДБ СРСР і Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Жирнов коментував повернення в російські школи початкової військової підготовки і про те, що Путін відвідав виставку радянської військової техніки на Червоній площі: «Приблизно така сама техніка зараз воює в Україні, — відзначив Жирнов. — Це було б комічно, якби не було трагічно».

У вечірньому слоті каналу іномовлення про зерновий шантаж Росії говорив президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», виконавчий директор Agricom Group Петро Мельник. На прохання ведучого дати прогноз на майбутнє він відповів у тому дусі, що всі аграрії — оптимісти, хоча підстав для оптимізму не те щоб дуже багато.

Керівниця «Кримської правозахисної групи» Ольга Скрипник говорила про репарації Україні, причому, за її словами, Росія компенсуватиме втрати не лише державі Україна, але й громадянам, які постраждали внаслідок вторгнення.

Була також авторська рубрика шеф-редактора каналу «FreeДом» Олексія Мацуки про можливих наступників Путіна, зокрема Євгенія Пригожина.

У блоці «1+1» про відступ російських військ із Херсона говорили воєнні експерти Олександр Мусієнко і Олександр Коваленко, а також радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань і письменник Михайло Шейтельман. Останній коментував також саміт «Великої двадцятки», який наступного тижня проходитиме на індонезійському острові Балі.    

Історик Олександр Палій коментував заяви Папи Римського Франциска про готовність у разі перемовин між Україною і Росією стати посередником.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
618
Теги:
Читайте також
18.11.2022 21:34
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 378
16.11.2022 18:40
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
935
16.11.2022 00:50
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
740
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду