Про що говорили в етері марафону «FreeДом» третього листопада

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» третього листопада

5 Листопада 2022
839
5 Листопада 2022
01:28

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» третього листопада

839
Відновлення дії «зернового коридору», позов проти приватної військової компанії «Вагнер», підсумки виборів в Ізраїлі і в Бразилії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» третього листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» третього листопада

У ранковому слоті каналу іномовлення директорка російського фонду «Русь сидяча» Ольга Романова говорила про продовження мобілізації в Росії, попри заяви про її закінчення.

Правозахисник, виконавчий директор Української гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко говорив про воєнні злочини Росії і їх розслідування. 

Шефредактор російського медіа «Ходорковський.Live» Ренат Давлетгільдєєв — про книгу Михайла Ходорковського «Вбити дракона» та якою буде Росія після Путіна. «Можна бажати Росії розпаду, але тоді ми отримаємо не одну божевільну державу з ядерною зброєю, а кілька», — вважає Давлетгільдєєв. Також він висловився про російську пропаганду: «Я б не переоцінював російську пропаганду — не вся країна прокидається перед телевізором… Щойно ми висмикнемо шнур із розетки, світобачення росіян зміниться»

У етері двічі показали інтерв’ю «Настоящему времени» помічниці генерального секретаря НАТО Байби Браже, було також багато повторів.

У слоті каналу «Інтер» політолог-міжнародник Володимир Воля коментував близькість до перемоги на виборах в Ізраїлі партії Лікуд Беньяміна Нетаньягу. На цю ж тему говорив і політичний оглядач «Першого радіо Ізраїлю» Олександр Ріман.

Авіаційний експерт, працівник Державного музею авіації Валерій Романенко на прикладі випадку в Іркутську, де в літака лопнули шини, говорив про стан і перспективи російської цивільної авіації.

Перший віцепрезидент Торгово-промислової палати України Михайло Непран коментував відновлення «зернового коридору», а колишній секретар Спілки журналістів Росії Ігор Яковенко — чутки про здоров’я Путіна.

У слоті «1+1» експерт Ради зовнішньої політики «Українська призма» Олександр Краєв прогнозував, чи нападе Іран на Саудівську Аравію.

Політтехнолог Борис Тизенгаузен коментував позов британських юристів проти приватної військової компанії «Вагнер» від імені українців, які постраждали від дій цього угрупування. А також — поведінку Євгенія Пригожина, якого називають наступником Путіна, і Рамзана Кадирова, який зі свого регіону, куди «заливається бабло», вказує воєнному керівництву, як йому воювати тощо.

Російська політологиня Ольга Курносова спрогнозувала, що Путін злякається їхати на саміт G20 на Балі, а також коментувала пропозицію російського депутата продовжити строкову службу до двох років.

Головний консультант Інституту стратегічних досліджень Аліна Гриценко коментувала підсумки президентських виборів у Бразилії і стриману поведінку Жаїра Болсонару, який в другому турі програв Лулі да Силві з мінімальним відривом. На думку експертки, спроби військового перевороту в Бразилії чекати не слід.

У вечірньому слоті каналу іномовлення аналітик Центру досліджень продовольства і землекористування Київської школи економіки Павло Мартишев говорив про причини повернення Росії до зернової угоди, про вихід з якої під надуманим приводом вона заявила 29 жовтня.     

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
839
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду