Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 травня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 травня 2024 року

10 Травня 2024
371
10 Травня 2024
09:29

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 травня 2024 року

371
«Кримський міст має бути знищений», ймовірність олімпійського перемир'я, мета Саміту миру в Швейцарії, «коронація» Путіна.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 травня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» грузинський політолог Гела Васадзе розкритикував аргументи прихильників закону про «іноагентів» у Грузії, які стверджують, що США мають подібний закон: за словами гостя, той документ ухвалювали у 1938 році, він дуже змінився. У Штатах були закони про расову сегрегацію, «то що, треба обмежити в правах афрогрузинів?» — обурився Васадзе.

Історик Кирило Галушко констатував, що Росія за часи після СРСР так і не виробила адекватне ставлення до Другої світової війни на рівні державної політики: Кремль використовує радянські міфи, ігнорує факт того, що СРСР був одним з ініціаторів тієї війни, та використовує перемогу як індульгенцію для агресії та репресій.

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко наголосив, що консолідована позиція військової та політичної влади полягає в необхідності знищення Кримського мосту, навіть попри те, що за останніх три місяці росіяни не перевозили ним вантажів військового призначення.

Політологиня Аліна Гриценко звернула увагу, що під час візиту Сі Цзіньпіна до Франції було чимало епізодів, коли Сі та Макрон спілкувалися поза протоколом у неформальній обстановці. Вірогідно, французький президент намагався переконати колегу, що Росія становить загрозу для всієї Європи, а Європа може бути партнером Китаю, припустила гостя.

Доктор політичних наук Ігор Петренко відзначив, що Саміт миру у Швейцарії є інавгураційною подією, а його мета полягає у пошуку країн, здатних взяти на себе відповідальність і діяти, щоб сформувати рамку для вирішення конфліктів та воєн. Тобто робити те, на що зараз не здатна ООН.

Дипломат Олександр Левченко заявив, що суспільство, яке не запитує себе, чому одна й та сама особа править більше часу, ніж диктатори XX століття, має великі проблеми.

Естонський політолог Тайм Пеетер припустив, що Кремль шкодує, що напав на Україну, а не на балтійські країни: в Україні Росія «огрібає», а про балтійські республіки думає, що вони «маленькі і слабенькі».

У блоці «1+1» авіаційний експерт Богдан Долінце повідомив, що «процеси інфраструктурного характеру» щодо літаків F-16 в Україні завершуються, проте точну дату передачі винищувачів ніхто не назве, бо не можна, мовляв, розсіювати «туман війни».

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк вважає абсурдним називати «президентом» людину, яка перебуває при владі п'ятий термін. Інавгурацію Путіна він назвав «коронацією», а Росію — класичною нацистською державою, існування якою базується на постійних війнах з ким завгодно.

Політичний коментатор Ігор Чаленко вважає, що Китай може мати важелі впливу на Росію щодо потенційного «олімпійського перемир'я», бо навіть початок повномасштабної війни був відтермінований через те, що у Пекіні тоді проходили Зимові Ігри.

А політичний коментатор Борис Тизенгаузен не виключив варіанту того, що Росія і Китай ведуть гру в «хорошого і поганого поліцейського»: Кремль розкручує ядерний шантаж, а Сі Цзіньпін в цей час їздить Європою, говорить про те, що використання ядерної зброї неприпустиме, а сам тим часом вимагає від європейських лідерів якихось поступок, начебто для того, щоб домовитися з Путіним.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
371
Теги:
Читайте також
16.05.2024 09:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
317
15.05.2024 08:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
292
07.05.2024 09:04
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
478
05.05.2024 11:49
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
212
04.05.2024 09:54
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
371
03.05.2024 09:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
274
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду