Про що говорили в етері марафону «FreeДом» першого листопада

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» першого листопада

3 Листопада 2022
629
3 Листопада 2022
00:11

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» першого листопада

629
Наслідки обстрілів енергетичної інфраструктури, робота «зернового коридору», вибори в Ізраїлі, перша в Росії династія іноагентів.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» першого листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» першого листопада

У слоті групи каналів Starlight Media політолог Талгат Калієв наголосив, що в Казахстані ретельно дотримуються санкцій проти Росії, і прокоментував поступове дистанціювання Казахстану від Росії: «Через довгий кордон ми справді приречені мати дружбу з російським народом. Але події в Україні показали, що слід переосмислити цю дружбу, переглянути наші цінності, звернути увагу на стан армії і економіки».

Керівник Інституту стратегічних чорноморських досліджень Андрій Клименко зазначив, що «зерновий коридор» працює більше двох місяців, і весь цей час територію України обстрілювали російські кораблі з акваторії Чорного моря, тобто єдина небезпека для торгового флоту — це саме російські кораблі, а не щось інше.

Ексміністр енергетики і навколишнього середовища України Олексій Оржель, коментуючи наслідки обстрілів енергетичної інфраструктури, зазначив, що, попри всі намагання влади пояснити необхідність відключень, люди обурюються, тож треба говорити про це з людьми частіше і ще більш відкрито.

Релігієзнавець, історик і письменник Ігор Козловський коментував російську риторику щодо «десатанізації» України, докладно проаналізував російське суспільство з точки зору саме відсутності релігійних цінностей — як християнських, так і будь-яких інших. Він також зауважив, що навіть німецькі окупанти, хоч якими страшними були їхні злочини, ніколи не використовували наратив боротьби з іновірцями та атеїстами, якими були люди в СРСР.

Головний редактор порталу «Деталі» Еміль Шлеймович коментував вибори в Ізраїлі, ймовірність провокацій і втручання у вибори проросійських сил, розповів про розподіл впливу між кандидатами і партіями. У наступних слотах про це говорили також посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук і ізраїльський журналіст Цві Зільбер.

У денному слоті каналу іномовлення продовження роботи «зернового коридору» після заяви Росії про вихід із угоди коментував заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

Політкоментатор Володимир Фесенко говорив про візит в Україну прем’єр-міністра Чехії Петра Фіали (назвавши його «прем’єр-міністром Чехословаччини»). Гість нагадав, що Чехія однією з перших закривала повітряний простір для російських літаків, поставляла Україні важку зброю, запроваджувала санкції проти росіян тощо.

Польський режисер Кшиштоф Зануссі в інтерв’ю з циклу «Люди доброї волі» розповів про свої переживання через війну в Україні, як прихистив шість сімей біженців з України, про розрив зв’язків із російськими колегами. При цьому режисер зазначив, що серед росіян є великі люди, і не варто всіх міряти однаковою міркою.

У блоці каналу «Інтер» російська історикиня Тамара Ейдельман розповіла, як отримала статус «іноагента», додавши, що вона та її син — поки що єдина династія іноагентів: сімей, де чоловік і дружина є іноагентами, багато, а от родини, де іноагентами оолошні мама і син, досі не було. Також Тамара Ейдельман прокоментувала загальні суспільні настрої в Росії.

Колишній міністр палива і енергетики України Іван Плачков подякував енергетикам за самовіддану роботу і розповів про забезпечення лікарень генераторами на випадок відключення світла.

Депутат парламенту Молдови Оазу Нантой говорив про проліт російських ракет та падіння шматків збитої ракети на територію Молдови, через що молдовани відчули свою незахищеність від Росії. Він також прокоментував чутки про підготовку проросійськими силами перевороту у Молдові, зазначивши, що за всіма ознаками Росія ставить на персону Додона, який не матиме підтримки виборців.

У вечірньому слоті каналу іномовлення соціолог і публіцист Ігор Ейдман коментував візит в Україну президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, зазначивши, що він завжди був одним із головних друзів Росії і Путіна у Німеччині, але зараз жорстко висловлюється на адресу Росії і підтримує Україну.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов говорив про повернення українців із російського полону, а також про зростання кількості звернень на гарячу лінію від росіян, які намагаються здатися в полон в Україні.

Засновник проекту Re:Open Ukraine Дмитро Тужанський коментував місцеві вибори у Словаччині, де всюди виграли партії, що підтримують Україну, а багато «друзів Путіна» програли. Також Тужанський проаналізував українсько-словацькі відносини, зазначивши, що Словаччина підтримуватиме Україну завжди, як підтримує її з 2014 року, і політики Словаччини у переважній більшості завжди прямо називають речі стосовно війни в Україні своїми іменами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
629
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду