Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 жовтня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 жовтня

19 Жовтня 2022
597
19 Жовтня 2022
00:30

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 жовтня

597
Ворожа атака дронів-камікадзе на Київ, «Перша світова газова війна», навчання НАТО з ядерного стримування, падіння літака в Єйську.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 жовтня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 жовтня

У блоці групи каналів StarLightMedia військовий експерт Дмитро Снєгирьов говорив про іранські безпілотники на озброєнні Росії.

Спікер командування Повітряних сил Юрій Ігнат, радники міністра внутрішніх справ Антон Геращенко і Вадим Денисенко у прямих включеннях коментували події в Києві під час атаки дронів-камікадзе.

Екскомандир розвідроти приватної військової компанії «Вагнер» Марат Габідуллін розповів про свою службу у «Вагнері», про яку він написав книгу. За словами Габідулліна, «Вагнер», по суті, ніколи не була приватною компанією, а мала державне фінансування.

Ексміністр палива і енергетики України Іван Плачков коментував підготовку Європи до зими, назвав дії Росії в Європі «Першою світовою газовою війною», наголосив на необхідності подальшої заборони імпорту російських енергоресурсів, але зауважив, що повністю відключати систему не можна, бо це призведе до серйозних економічних наслідків через зростання ціни на обслуговування замороженої мережі.

Політичний оглядач Денис Казанський детально розповів про терориста Гіркіна, який за власним бажанням нарешті потрапив на фронт.

У денному блоці каналу іномовлення про ворожі атаки на Київ говорив військовий експерт і волонтер Павло Нарожний.

Німецький політолог Андреас Умланд відзначив розуміння з боку країн НАТО необхідності єднання на тлі агресії Росії і реальної загрози для західної демократії.

Директор Інституту прикладних етнополітичних досліджень Талгат Калієв коментував втечу великої кількості росіян від мобілізації в Казахстан: ситуація не настільки погана, як очікувалося, і певною мірою стабілізувалася.

Ексзаступник голови СБУ Віктор Ягун коментував старт навчань НАТО з ядерного стримування, зазначивши, що Альянс не завдаватиме превентивний удар по Росії, адже, згідно концепції, НАТО може відповідати на реальні військові дії, а не на загрози.

Політологиня-міжнародниця Віра Константинова коментувала економічні взаємини Росії і Туреччини і заяви про розбудову «Турецького потоку», зазначивши, що з економічної точки зору проект відповідає інтересам тільки Туреччини, але Росії вигідно показати, що з Путіним досі можна вести справи.

У блоці каналу «Інтер» перший віце-президент Торгівельно-промислової палати України Михайло Непран говорив про роботу і здобутки «зернового коридору», а також про маніпуляції російської пропаганди, зокрема чутки, нібито «зерновий коридор» використовувався для доставки вибухівки, якою підірвали Кримський міст.

Заступник голови Комітету з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Верховної Ради Єгор Чернєв розповів про намагання групи депутатів на чолі з ним привезти представників Червоного Хреста на лінію розмежування. Однак представники Червоного Хреста на місце зустрічі не з’явилися: «Червоний Хрест з лютого показує свою неспроможність, вони навіть війну досі у всіх своїх виступах і документах називають просто кризою в Україні».

Російський опозиціонер Ілля Пономарьов говорив про переоблаштування у Москві підземних паркінгів під бомбосховища, а також про трагедію у місті Єйськ Краснодарського краю, де винищувач упав на житловий будинок: «Техніка старішає і вже не витримує випробування реальною війною».

У блоці «1+1» заступник голови Об'єднаного перехідного Кабінету Білорусі Павло Латушко зазначив, що проблема західної дипломатії в тому, що вони діють не превентивно: «Вони тільки зараз заявили, що продовження підтримки Росії Лукашенком призведе до того, що проти нього будуть запроваджені санкції. Але чи не запізно вже для таких заяв, коли Білорусь завезла на свою територію всю зброю, окрім ядерної?»

Виконавча директорка «Центру громадянських свобод» Олександра Романцова розповідала про вивезення українських дітей-сиріт в Росію і засекречення росіянами інформації з цього приводу.

Військовий журналіст Сергій Ауслендер говорив про недостатньо активну підтримку Ізраїлем України. Причина, на його думку, в тому, що Росія все ще має великий вплив на ворогів Ізраїлю, і уряд Ізраїлю цього боїться.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
597
Теги:
Читайте також
19.10.2022 10:00
Ксенія Ілюк
Мар'яна Олійник
Отар Довженко
«Детектор медіа»
3 668
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду