Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 вересня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 вересня

9 Вересня 2022
692
9 Вересня 2022
21:58

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 вересня

692
Успіхи української армії на Харківщині, Рамштайн-5, стаття Залужного і Забродського, візит Ентоні Блінкена, смерть Єлизавети ІІ.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 вересня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 вересня

У блоці групи каналів StarlightMedia показали інтерв’ю з колишнім викладачем філософії медичного коледжу російського Барнаула Олексієм Аргуновим, який отримав 30 тисяч рублів штрафу і позбувся роботи через сумний смайлик під постом місцевого політика, звинуваченого у «дискредитації російської армії».

Російський політолог Дмитро Орєшкін розповів про невдачі окупантів у підготовці до псевдореферендумів. На думку Орєшкіна, мережу виборчкомів для їх проведення навряд чи вдасться організувати навіть до 4 листопада.

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук коментував паніку росіян через зростання українського зернового експорту Чорним морем і небажання продовжувати Стамбульські угоди.

Ще один російський політолог, Олександр Морозов, коментував Східний економічний форум у Владивостоці та заяви на ньому Путіна. Російські ЗМІ нарахували на форумі аж «5 тисяч учасників із 70 країн», насправді ж там були представлені М’янма, Китай, Монголія і спостерігачі від країн Південно-Східної Азії, які хочуть від Кремля інвестицій. У Путіна немає іншого виходу, ніж розвертатися на схід, вважає Морозов, але перспективи розвороту погані, бо інфраструктура до нього не готова.  

Журналіст-розслідувач російського видання «Проект» Віталій Солдатських представив розслідування щодо кар’єри та статків секретаря генради партії «Єдина Росія» Андрія Турчака, куратора псевдореферендумів на тимчасово окупованих Росією українських територіях.

Політичний коментатор Ігор Петренко розповів, як Кремль вчергове намагається посварити Україну з Польщею, вкидаючи в інфопростір «секретні документи» нібито про «звірства українських націоналістів».

У блоці каналу «1+1» колишній заступник голови СБУ Віктор Ягун коментував ситуацію на фронті та зустріч у форматі Рамштайн, що відбувалася цього дня.

Спортивний оглядач Ігор Циганик стверджував, що російські спортсмени не братимуть участі в наступних Олімпіадах під жодним прапором, попри оптимістичні заяви міністра спорту Росії.

Президент Української зернової асоціації Микола Горбачов повідомив, що через зерновий коридор експортовано вже понад два мільйони тонн українського зерна. В Україні збіжжя достатньо, наголосив Горбачов, якщо не експортувати, то можна три-чотири роки нічого не вирощувати, однак українські фермери навіть в умовах війни героїчно сіють. Микола Горбачов також не виключив, що наслідком погроз Путіна обмежити експорт українського зерна може стати бомбардування суден абощо.

Депутат міської ради російського Новосибірська Сергій Бойко, який виїхав із Росії через звинувачення в дискредитації армії, розповів, що «дискредитував» армію, зокрема пропонуючи своїм виборцям сфотографуватися з пам’ятником «Нет войне», що стоїть у місті вже 60 років.

Міжнародний оглядач Антон Кучухідзе характеризував кабінет нової прем’єр-міністерки Великої Британії Ліз Трасс.

У денному блоці каналу іномовлення воєнний оглядач Денис Попович назвав статтю головнокомандувача української армії Валерія Залужного та першого заступника голови парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Михайла Забродського чітким закликом до західних колег швидше давати більше озброєння, спрогнозував, що ворожий наступ на Бахмут обернеться утилізацією їхньої армії, коментував Рамштайн-5 та успіхи на Харківщині.

Керівниця програми славістики в університеті імені Вашингтона і Лі Анна Бродська-Кроткіна коментувала внутрішньополітичну боротьбу в США, а експерт енергетичних програм Українського інституту майбутнього Андріан Прокіп — стратегію Євросоюзу у відповідь на газовий шантаж Росії.

У блоці каналу «Інтер» заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський коментував ситуацію в щойно звільненому нашими захисниками Високопіллі, а також в Херсоні і в області.

Колишній постійний представник України при ООН Володимир Єльченко говорив про зустріч у форматі Рамштайн та неанонсований візит в Київ держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Росіянин Андрій Піонтковський назвав 8 вересня «історичним Днем України» через насиченість подіями: успіхи української армії на фронті, Рамштайн-5, візит Блінкена тощо. «Адміністрації США слід було дати відповідь, чого вони хочуть більше – допомогти Україні чи не дратувати Путіна, — зазначив Піонтковський. — Вони, схоже, дали». У великому інтерв’ю йшлося також про форум у Владивостоку, ситуацію на Запорізькій АЕС, вибори в Росії.

У вечірньому блоці каналу іномовлення періодично повторювалася новина про смерть королеви Єлизавети ІІ (одного разу ведучі навіть зачитали по черзі один і той самий текст), однак з гостями етеру про це поговорити не встигли.

Експертка-міжнародниця Вікторія Вдовиченко докладно розповіла про парламентську виборчу кампанію в Італії, говорила українською із закадровим перекладом.

Російський рок-журналіст, ведучий і письменник Артемій Троїцький коментував переслідування в Росії режисера Віталія Манського, сварку Алли Пугачової з Микитою Міхалковим, а також загалом «кінець великої російської культури».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
692
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду