Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 вересня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 вересня

10 Вересня 2022
757
10 Вересня 2022
21:36

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 вересня

757
Контрнаступ української армії на Харківщині, візовий бан для росіян, досвід формування армії в Ізраїлі, життя і смерть королеви Єлизавети ІІ.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 вересня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 вересня

У ранково-денному блоці каналу іномовлення віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук говорила про складність евакуації з окупованих територій, адже окупаційна влада намагається максимально цьому перешкоджати.

Латвійський журналіст і письменник Імантс Лієпіньш коментував заборону на в’їзд для російських туристів: «Звісно, ми видаватимемо гуманітарні візи, а також журналістам. У нас уже багато російських опозиційних журналістів, як-от телеканал Дождь, знайшли собі новий дім і роботу».

Директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос аналізував різкі заяви президента Туреччини Ердогана на адресу Греції та звернення Греції до ООН і НАТО щодо засудження цієї риторики, в якому греки наголосили, що тиша у відповідь на погрози призведе до подій, які зараз відбуваються в Україні.

Воєнний експерт Олег Жданов і депутат Куп’янської міськради Харківської області Вадим Крохмаль коментували контрнаступ на Харківщині.

Викладач Інституту міжнародних відносин Вільнюського університету Вітіс Юрконіс говорив про зростання цін на енергоносії в Литві. Він зазначив, що Росія намагається підірвати ситуацію, але довіра литовців до влади підкріплена історичною пам’яттю, згуртованістю і розумінням, хто справді винен у всіх економічних проблемах, що з’явились у Європи цього року.

У блоці каналу «Інтер» депутатка грузинського парламенту Нона Мамулашвілі сказала, що майже всі росіяни, яким заборонили в’їзд до Грузії, є саме опозиційними до російської влади, що також є доказом підтримки з боку грузинської влади верхівки Росії.

Російський діяч Максим Кац говорив про пропозицію групи депутатів від партії «Яблоко» із Санкт-Петербурга висловити Путіну офіційний протест через його рішення провести «спецоперацію», яка, на їхню думку, максимально негативно вплинула на всю державу. Того ж дня на цих депутатів склали адміністративні справи про «дискредитацію» та викликали їх усіх у поліцію.

Дослідник британської історії Єгор Брайлян докладно розповів про здобутки Великої Британії за сімдесят років правління королеви Єлизавети ІІ і те, чого можна чекати від короля Чарльза ІІІ.

У наступному блоці посол України у Великій Британії (2010-2014) Володимир Хандогій згадував свою особисту зустріч з Єлизаветою ІІ. За його словами, тоді вони довго розмовляли зокрема про українську культуру, якою королева дуже цікавилась. Єлизавета ІІ прийняла від посла України подарунок – писанку з її портретом, хоча взагалі-то королева не може приймати особисті подарунки. А журналістка Юлія Блажнова-Рекуха розповіла про жалобні заходи у Великій Британії і загалом про настрої в Лондоні цими днями.

У блоці групи Starlight Media антикризовий радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк говорив про успіхи нашої армії на фронті. Попри обнадійливі новини, він закликав не захоплюватися применшенням можливостей російської армії, в якої дуже великий запас живої сили і ракет.

Нардеп від «Слуги народу» Єгор Чернєв повідомив, що одним із кандидатів на пост генсека НАТО є Христя Фріланд, політикиня із Канади з українським корінням. Також розглядають кандидатуру Бориса Джонсона. За словами депутата, обидві кандидатури є бажаними для України.

Майор резерву оборони Ізраїлю «Цахал» Віктор Верцнер поділився досвідом формування армії в Ізраїлі, майже з усіх боків оточеному ворогами. За словами гостя, нинішня ситуація в Україні також вимагає наявності чисельних і якісних збройних сил.

Російський журналіст і кінорежисер Сергій Лойко розповів про активізацію ФСБ, яка заходилася «зачищати» і обшукувати всіх журналістів, доводячи свою необхідність, тільки б їх не почали відправляти на війну в Україну. Лойко також прокоментував ув’язнення Івана Сафронова: «Він ніколи не був незалежним або опозиційним журналістом. Справа проти нього має якесь дуже глибоке підґрунтя, про яке ми не можемо зараз знати. Сафронов просто потрапив під роздачу під час війни між різними баштами Кремля, і строк у 22 роки — сигнал якійсь іншій організації, а не звичайним журналістам».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
757
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду