Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 вересня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 вересня

8 Вересня 2022
658
8 Вересня 2022
22:39

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 вересня

658
Контрнаступ української армії, вплив санкцій на Росію, суд над Сафроновим і тотальна цензура в Росії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 вересня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 вересня

У блоці групи каналів StarlightMedia голова російської профспілки «Альянс учителів» Даниїл Кен говорив про запровадження в школах Росії уроків патріотичного виховання і активний опір цьому багатьох батьків.

Російська історикиня голокосту Ксенія Крімер говорила про «істерику побєдобєсія» в Росії з приводу перемоги у Другій світовій війні і трансляцію наративу, що українці – зрадники, які не воювали пліч-о-пліч із росіянами проти Гітлера, а стали на його бік.

Політична аналітикиня з Росії Ольга Курносова коментувала розширення в Росії списків іноагентів, включення туди музикантів і акторів, які нібито «потрапили під іноземний вплив», а також тотальну цензуру в Росії і блокування Роскомнаглядом понад 3000 сайтів, які поширюють інформацію, що не збігається з офіційними даними Міноборони.

Головний редактор російського видання Republic Дмитро Колєзєв говорив зокрема про суд над Іваном Сафроновим, якого ув’язнюють на 22 роки, хоча журналісти вже знайшли всю інформацію, з якою працював Сафронов, у відкритих джерелах, зокрема у прокремлівських ЗМІ.

Пізніше про суд над Сафроновим говорив російський правозахисник Марк Фейгін. Він навів слова Путіна: мовляв, якщо комусь цей вирок здається дуже суворим, нехай адвокати подають апеляцію. «Коли учасницям гурту Pussy Riot, адвокатом яких я був, дали сім років, Путін сказав слово в слово те ж саме: якщо комусь не подобається – нехай подають апеляцію, — згадав Фейгін. — Ми подали, і вирок переглянули до восьми місяців ув’язнення. Зараз, на тлі останніх справ, де вироки по 15—22 роки, кілька місяців для Pussy Riot видаються прогулянкою…»

У денному блоці каналу іномовлення голова правління Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський коментував вплив санкцій на російську економіку і кризу у військово-промисловому комплексі Росії, про яку свідчать намагання Путіна домовитись з іншими країнами про постачання зброї.

Про переслідування преси і журналістів у Росії та запровадження тотальної цензури говорив політолог, колумніст Deutsche Welle Іван Преображенський.

Народна депутатка України від «Слуги народу» Євгенія Кравчук розповідала про виконання семи вимог, що їх висунув Євросоюз Україні як кандидатці на вступ, зокрема про важливі рішення і постанови, які задля виконання цих умов вже ухвалила Верховна Рада.

Ще одна народна депутатка від «Слуги народу», Марія Мезенцева, наголошувала на необхідності скликання міжнародного військового трибуналу для засудження російської політичної верхівки.

У блоці каналу «Інтер» ексміністр палива та енергетики України Іван Плачков коментував підсумки перебування на Запорізькій АЕС місії МАГАТЕ. На його думку, очікувані від місії мінімальні заяви були озвучені, зокрема про необхідність демілітаризації зони навколо атомної станції і неприпустимість розміщення зброї на території ЗАЕС.

Гендиректор групи компаній Advanter Group Андрій Длігач говорив про економічну кризу в Росії, зазначивши, що найбільший спад очікується у 2023 році: так званий «хвостовий ефект» буде радикальним.

У блоці «1+1» координатор групи «Інформаційний спротив» Костянтин Машовець говорив про успіхи нашої армії у контрнаступі, зазначивши, що не може називати конкретні населені  пункти, але зокрема в районі річки Інгулець ворог зазнає серйозних втрат.

Воєнний експерт Олег Жданов коментував заплановану на 8 вересня зустріч у форматі Рамштайн, небажання країн ЄС (зокрема Німеччини і Франції) передавати Україні літаки, танки і засоби протиповітряної оборони та заяву Генштабу нашої армії щодо вибухів в Криму.

Російський експерт Андрій Піонтковський зазначив, що розчарований останніми виступами президента Туреччини Ердогана, які стають все більш проросійськими.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
658
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду