Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 вересня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 вересня

16 Вересня 2022
461
16 Вересня 2022
23:24

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 вересня

461
Ситуація на звільнених територіях, наслідки удару по дамбі на Інгульці, перспективи загальної мобілізації в Росії, нові антиросійські санкції США, конфлікт в Нагірному Карабаху.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 вересня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 вересня

У блоці «1+1» колишній голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж, коментуючи конфлікт у Нагірному Карабаху, висловив думку, що знайти компроміс між Вірменією та Азербайджаном неможливо. ОДКБ неефективна, Білорусь — не окремий член, а співучасник Росії, більша частина миротворчого контингенту Росії в Карабаху перекинута на війну в Україну.

Радниця голови Харківської ОВА Наталя Попова розповідала про гуманітарну ситуацію на звільненій частині Харківщини і жахіття, які були виявлені в Ізюмі.

Російський політолог Дмитро Орєшкін вважає, що проводити загальну мобілізацію ризиковано, переможні настрої підсохли, до осені з'ясувалося, що життя погіршилося, вдвічі впав інтерес до так званої «спеціальної військової операції», на 20 відсотків – довіра до джерел інформації.

Про перспективи мобілізації говорив і російський опозиціонер Геннадій Гудков. На його думку, російська влада боїться, що зброю обернуть проти неї самої, до того ж, кинути «гарматне м'ясо» на передову — не гарантія успіху. Гудков також зазначив, що для Росії 50 тисяч смертей — це мало, у Росії дуже високий «больовий поріг».  

Російський репортер-розслідувач Павло Канигін теж вважає, що мобілізація прискорить програш Росії, а Путін одразу втратить підтримку: люди підтримують війну, поки це не зачіпає їх особисто. Він також сказав, що рейтинги новинних програм на російському телебаченні впали до довоєнних значень: те, що глядачі сприймали як шоу, нині вривається в їхні будинки.

Член експертної ради Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Антон Міхненко говорив про покинуту окупантами на Харківщині техніку. За його висловом, Росія виступила «лізингодавцем» для України, наші експерти можуть зробити багато висновків із російського озброєння, а сама техніка посилить нашу армію.

Глава Криворізької районної військової адміністрації Євген Ситниченко розповів про ліквідацію наслідків удару росіян по дамбі на річці Інгулець, який він назвав терактом. За його словами, вода і ліки в місті є, гуманітарної катастрофи немає.

Економіст Ерік Найман коментував проєкт державного бюджету на 2023 рік, назвавши його дуже консервативним, а урядовий прогноз — помірно позитивним.

У денному блоці каналу іномовлення російський журналіст і соціолог Ігор Яковенко спрогнозував, що «український синдром» у Росії виявиться набагато відчутнішим, ніж афганський чи чеченський.

Офіційна представниця Держдепартаменту США Андреа Калан розповіла про допомогу Сполучених Штатів у захисті та відновленні територіальної цілісності України. За її словами, США  готові дати Україні все необхідне для контрнаступу. Вона також висловила думку, що визнання Росії спонсором тероризму нічого не змінить, бо санкції щодо Росії і так великі.

Засновник «СД Платформи» Богдан Ференс говорив про майбутню перемогу Молдови і Грузії у звільненні своїх територій, яка стане можливою після перемоги України над Росією.

У блоці каналу «Інтер» російський журналіст Майкл Накі проаналізував новий санкційний список США проти громадян Росії, у якому «нарешті з’явився Кадиров і декілька його дружин». За словами журналіста, всім відомий факт, що в Кадирова є кілька дружин, показує, що всі ті «сімейні традиційні цінності», які пропагуються верхівкою Росії, нічого для них не варті.

За словами голови фонду «Русь сидяча» Ольги Романової, російським ув’язненим уже прямо кажуть, що їм треба добровільно йти на війну в Україну зараз і отримувати за це гроші, тому що дуже скоро «акція» закінчиться, і на війну силою відсилатимуть всіх підряд.

У вечірньому блоці каналу іномовлення керівник секції стратегічного моделювання Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Ігор Левченко коментував обстріли Кривого Рогу, внаслідок яких піднявся рівень річки Інгулець. На його думку, навряд чи росіяни хотіли лише залякати людей, для цього в них є дешевші ракети. А ракети типу «Калібр» вони випускають тільки по серйозних військових цілях, тобто підвищення рівня річки було для росіян метою.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
461
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду