Євгенія Кравчук: Навряд чи Україні вдасться приструнити Х, тікток і телеграм

Євгенія Кравчук: Навряд чи Україні вдасться приструнити Х, тікток і телеграм

27 Березня 2024
652
27 Березня 2024
20:35

Євгенія Кравчук: Навряд чи Україні вдасться приструнити Х, тікток і телеграм

652
Депутатка проти обмежень Україною соцмереж, через які найчастіше поширюється ворожа дезінформація.
Євгенія Кравчук: Навряд чи Україні вдасться приструнити Х, тікток і телеграм
Євгенія Кравчук: Навряд чи Україні вдасться приструнити Х, тікток і телеграм

Україні не варто самотужки якось обмежувати соцмережі Х, «ТікТок» чи «Телеграм», вважає народна депутатка України, заступниця голови парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук. Про це вона сказала під час панельної дискусії «Об’єднані комунікаційні зусилля України та західних партнерів: чи можлива міжнародна коаліція в інформаційному секторі і якою вона може бути» на Kyiv Stratcom Forum 2024.

«Дезінформація дуже часто у соцмережах координується, і вона доволі масштабна, і розраховувати, що Україна якимось чином приструнить Х, чи приструнить тікток, чи телеграм — мені здається, це було б дуже наївно й, очевидно, це можна робити тільки разом із країнами, рекламним ринком яких ці платформи дорожать», — сказала Євгенія Кравчук, маючи на увазі, що Україні подібні дії щодо обмеження діяльності деяких соцмереж варто синхронізувати з Європейським Союзом.

Окрім того, Євгенія Кравчук говорила про те, наскільки важливо Україні розвивати англомовні, а також іспано- та франкомовні медіа. Вона зазначила, що це робить «Укрінформ», однак, на її думку, цього недостатньо. Проте щодо іномовлення Євгенія Кравчук не сказала, що воно має бути англійською чи іншими мовами, а лише пояснила, що російською воно потрібне російськомовним жителям країн Балтії.

«Є питання, яке мені б хотілося проговорити без зайвих кліше, — це іномовлення російською мовою, бо я, направду, отримую запити від колег із країн Балтії і вони зацікавлені, щоб таке іномовлення російською було, щоб російськомовні громадяни країн Балтії мали альтернативу. Слава Богу, санкції Євросоюзу на російські канали накладені, але це все одно зона інтернету, і вона доволі така сіра в цьому плані, і зрозуміло, що має бути альтернатива», — сказала вона.

Детальніше про українське іномовлення можна почитати в матеріалі «Детектора медіа» «Від УТР до “FreeДому” та “Дому”. Історія українського іномовлення».

Читайте також:

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
652
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду