Рада ухвалила закон про демобілізацію строковиків

Рада ухвалила закон про демобілізацію строковиків

23 Лютого 2024
558
23 Лютого 2024
12:49

Рада ухвалила закон про демобілізацію строковиків

558
Закон ухвалили з поправкою від профільного комітету про відтермінування для звільнених строковиків від подальшої мобілізації на 12 місяців.
Рада ухвалила закон про демобілізацію строковиків
Рада ухвалила закон про демобілізацію строковиків

Верховна Рада ухвалила президентський закон про звільнення в запас строковиків після завершення терміну військової служби під час воєнного стану. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За відповідний законопроєкт №11035 одразу за основу та в цілому проголосували 319 нардепів. Ніхто не виступив проти та не утримався.

Рада розглядала документ за процедурою ad-hoc. Законопроєкт напередодні вніс до парламенту Президент України Володимир Зеленський.

Згідно з проєктом закону, військовослужбовці строкової служби, термін служби яких закінчився під час дії воєнного стану, але яким продовжили військову службу понад встановлені терміни, звільняються з військової служби в запас «у терміни, визначені указом Президента».

Як повідомляє hromadske, в Комітеті Верховної Ради з нацбезпеки і оборони цей законопроєкт ухвалили, додавши до нього норму про відтермінування для строковиків від подальшої мобілізації на 12 місяців. У залі Верховної Ради законопроєкт ухвалили з цією нормою.

Тепер законопроєкт повинен підписати президент, після чого він набере чинності. За словами нардепа Олексія Гончаренка, депутатам обіцяють, що це питання «кількох днів».

Нагадаємо, Верховна Рада 7 лютого підтримала у першому читанні оновлений урядовий законопроєкт про мобілізацію. Цей законопроєкт, зокрема, передбачає скасувати строкову службу як таку, а всіх теперішніх строковиків звільнити зі служби в запас. Наразі законопроєкт готують до розгляду на друге читання, до нього подали вже понад 4 тисячі правок.

Фото: відкриті джерела

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
558
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду