Фотограф з Маріуполя представив у Львові проєкт про сімейні альбоми своїх земляків

Фотограф з Маріуполя представив у Львові проєкт про сімейні альбоми своїх земляків

25 Березня 2024
457
25 Березня 2024
09:23

Фотограф з Маріуполя представив у Львові проєкт про сімейні альбоми своїх земляків

457
Цей фотопроєкт — спроба з особистих спогадів скласти спогад колективний, зрозумілий та близький кожному, хто народився і жив у місті.
Фотограф з Маріуполя представив у Львові проєкт про сімейні альбоми своїх земляків
Фотограф з Маріуполя представив у Львові проєкт про сімейні альбоми своїх земляків

Фотограф із Маріуполя Іван Станіславський представив у Львівському муніципальному мистецькому центрі виставковий проєкт «Пам’ять роду. Маріуполь 70–80-х років на фотографіях із сімейних альбомів».

«В експозицію увійшли світлини з кількох родинних архівів, в тому числі й з мого особистого, зроблені в період 70–80 років минулого століття. Родинні архіви — це наче частинка генетичного коду, який передавався від батьків дітям та доповнювався новими елементами. Це не просто збірка зображень, вони — наша історія, наші спогади та цінності. Кожна фотографія — це уламок часу, який зберігає моменти радості, смутку, кохання, щастя або горя. Я використав ці уламки, щоб зібрати узагальнений обрис Маріуполя», — розповів Станіславський кореспонденту «Укрінформу».

За його словами, після руйнації Маріуполя російськими загарбниками родинні архіви багатьох маріупольців були знищені, часто разом із людьми. Цей фотопроєкт — це також спроба з особистих спогадів скласти спогад колективний, зрозумілий та близький кожному, хто народився і жив у місті.

Іван Станіславський — фотограф та дослідник монументального мистецтва, жив у Маріуполі, писав про рідне місто і показував світові унікальні місцеві витвори мистецтва. Автор книг «Всі відтінки маріупольських мозаїк» та «Маріуполь монументальний».

Як повідомляв «Детектор медіа», 5 квітня 2024 року в Києві відкриється виставка «Лінія зіткнення», яка складатиметься зі 150 документальних фотографій і відео, зроблених за останні два роки в прифронтових містах та на передовій. Автори робіт — Костянтин та Влада Ліберови, які у своїх фотороботах документують злочини Росії та демонструють життя українців в умовах війни.

Також ми писали про те, що у львівському Центрі архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова вежа» відкрилась імерсивна виставка «Тут був мій дім», яка демонструє наслідки російського вторгнення в Україну у форматі VR та панорамної фотографії «на 360 градусів».

Фото: «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
457
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду