Окупанти в Маріуполі провели мілітаристський форум для підлітків

Окупанти в Маріуполі провели мілітаристський форум для підлітків

1 Квітня 2024
1157
1 Квітня 2024
22:13

Окупанти в Маріуполі провели мілітаристський форум для підлітків

1157
Місто, яке було майже повністю знищене росіянами, використовується ворогом для поширення своєї антилюдської ідеології.
Окупанти в Маріуполі провели мілітаристський форум для підлітків
Окупанти в Маріуполі провели мілітаристський форум для підлітків

Окупанти провели молодіжний мілітаристський форум «Троянда Донбасу» в тимчасово захопленому Маріуполі. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

«Місто, яке було майже повністю знищено росіянами, використовується ворогом для поширення своєї антилюдської ідеології», — пишуть у Силах спецоперацій, за інформацією яких «на форумі підліткам промивали мізки й героїзували воєнних злочинців, які й причетні до знищення міста».

Центр національного спротиву закликав повідомляти про організаторів подібних заходів, щоби притягнути їх до відповідальності.

Читайте також:

Нещодавно ми повідомляли, що школярів на тимчасово окупованих територіях з першого класу готують воювати проти України. Нині на ТОТ України проживає понад 1,6 млн дітей — мінімум 100 тисяч із них залучено до російських пропагандистських «молодіжних організацій». Окупанти створюють так звані «кадетські класи», де школярам проводять посилену військову підготовку, змушують носити військову форму, нав’язують їм російські наративи, вчать сприймати Росію як свою країну.

У самому ж Маріуполі, за інформацією офіційної української міської ради, окупанти відновлюють серед молоді комсомольський рух, який існував в СРСР. 

«Назад в СРСР: у Маріуполі з'явився комсомольський рух. В тимчасово окупованому місті не можуть запропонувати жодної візії успішного майбутнього, тож пропонують давно забуте радянське минуле. У місті знов повертають пам’ятники Леніну, сформували юнармію. А тепер й відродили комсомол», — ідеться в повідомленні міськради.

Зазначається, що молоді люди, які вступили в комсомол, підняли радянський червоний прапор над містом та поклали квіти зі стрічкою: «Подвиг комунарів безсмертний!».

Раніше повідомлялось про те, що Путін виділив мільйонний грант на створення в тимчасово окупованому Маріуполі «навчального медіацентру» для підлітків. До середини літа поточного року росіяни та їхні колаборанти планують створити навчальну пропагандистську базу. Сюди запрошуватимуть на безкоштовне «навчання» 14–17-річних підлітків з окупованих частин Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Читайте також: 

Також ми розповідали, що росіяни виклали в ютубі минулорічний антиукраїнський фільм під новою назвою «20 дней в Мариуполе — 2023. Режиссёрская версия». Кремлівські пропагандисти використали назву фільму Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі», керуючись нагальною потребою знизити підвищену увагу до оскароносної української стрічки і таким чином вчергове спробувати заперечити нелюдські злочини росіян, які вони вчинили у Маріуполі на початку повномасштабного вторгнення і про які всьому світові засвідчує фільм українських журналістів.

Фото: колаж з сайту ЦНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1157
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду