detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
25.03.2024 09:23
Фотограф з Маріуполя представив у Львові проєкт про сімейні альбоми своїх земляків
Фотограф з Маріуполя представив у Львові проєкт про сімейні альбоми своїх земляків
Цей фотопроєкт — спроба з особистих спогадів скласти спогад колективний, зрозумілий та близький кожному, хто народився і жив у місті.

Фотограф із Маріуполя Іван Станіславський представив у Львівському муніципальному мистецькому центрі виставковий проєкт «Пам’ять роду. Маріуполь 70–80-х років на фотографіях із сімейних альбомів».

«В експозицію увійшли світлини з кількох родинних архівів, в тому числі й з мого особистого, зроблені в період 70–80 років минулого століття. Родинні архіви — це наче частинка генетичного коду, який передавався від батьків дітям та доповнювався новими елементами. Це не просто збірка зображень, вони — наша історія, наші спогади та цінності. Кожна фотографія — це уламок часу, який зберігає моменти радості, смутку, кохання, щастя або горя. Я використав ці уламки, щоб зібрати узагальнений обрис Маріуполя», — розповів Станіславський кореспонденту «Укрінформу».

За його словами, після руйнації Маріуполя російськими загарбниками родинні архіви багатьох маріупольців були знищені, часто разом із людьми. Цей фотопроєкт — це також спроба з особистих спогадів скласти спогад колективний, зрозумілий та близький кожному, хто народився і жив у місті.

Іван Станіславський — фотограф та дослідник монументального мистецтва, жив у Маріуполі, писав про рідне місто і показував світові унікальні місцеві витвори мистецтва. Автор книг «Всі відтінки маріупольських мозаїк» та «Маріуполь монументальний».

Як повідомляв «Детектор медіа», 5 квітня 2024 року в Києві відкриється виставка «Лінія зіткнення», яка складатиметься зі 150 документальних фотографій і відео, зроблених за останні два роки в прифронтових містах та на передовій. Автори робіт — Костянтин та Влада Ліберови, які у своїх фотороботах документують злочини Росії та демонструють життя українців в умовах війни.

Також ми писали про те, що у львівському Центрі архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова вежа» відкрилась імерсивна виставка «Тут був мій дім», яка демонструє наслідки російського вторгнення в Україну у форматі VR та панорамної фотографії «на 360 градусів».

Фото: «Укрінформ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY