Українська воєнна фотожурналістка стала переможницею регіонального етапу World Press Photo (ФОТО)

Українська воєнна фотожурналістка стала переможницею регіонального етапу World Press Photo (ФОТО)

3 Квітня 2024
996
3 Квітня 2024
14:34

Українська воєнна фотожурналістка стала переможницею регіонального етапу World Press Photo (ФОТО)

996
Юлія Кочетова почала знімати російсько-українську війну ще у 2014 році.
Українська воєнна фотожурналістка стала переможницею регіонального етапу World Press Photo (ФОТО)
Українська воєнна фотожурналістка стала переможницею регіонального етапу World Press Photo (ФОТО)

Українська воєнна фотожурналістка Юлія Кочетова стала переможницею регіонального етапу міжнародної фотопремії World Press Photo. Про це повідомляє сайті премії і сама Юлія на своїй фейсбук-сторінці

Перемогу здобув її фотопроєкт «Війна — особиста» («War is personal»). «Цей проєкт поєднує фотографічні зображення з поезією, аудіокліпами та музикою. Мультидисциплінарна презентація фотографки ґрунтується на її суб'єктивному досвіді й водночас дозволяє їй вкласти більше емоцій та символізму, ніж фотографії можуть передати самі по собі. В цілому проєкт пропонує особливий, особистий погляд на надто знайомі, на жаль, образи війни», — йдеться на сайті WPP.

Літня жінка ховається під ковдрою під час евакуації з Ірпеня, Україна, 8 березня 2022 року

Військовий захищає жінку від дрона у підземному паркінгу в Києві, 17 жовтня 2022 року

Українська фотографка Юлія Кочетова почала знімати російсько-українську війну ще у 2014 році. Її дебютний фільм «До скорого» теж про війну. І про любов на війні. Після повномасштабного вторгнення Кочетова повернулась до роботи з камерою на передовій і почала співпрацювати з багатьма міжнародними ЗМІ: Der Spiegel, Vice News, Bloomberg, The Guardian, Reuters та іншими, активно документуючи події в Україні. У 2022 році отримала орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

Вбита жінка в одному з дворів Херсона, 18 листопада 2022 року.

На передовій під Бахмутом, 28 жовтня 2023 року

Інтерв'ю з Юлією, яке було опубліковане на «Детекторі медіа», називається «Воєнна фотокореспондентка Юлія Кочетова: “Мій фільтр — не нашкодити Україні і не нашкодити своїм людям”».

Коментуючи свою нагороду, Юлія написала у фейсбуку: «Вся моя робота можлива завдяки Силам Оборони України, які з 2014 року захищають від російської окупації. Вони мене прикрили сотню разів, і я нескінченно вдячна за довіру. Моя робота можлива завдяки колегами-журналістам, які загинули з камерою в руках, знаючи, як важливо знімати нашу війну. Завдяки Сергію Ніколаєву і Максу Левіну. Вони теж мене прикрили. Я присвячую цю нагороду моїм людям, які щодня борються. Я присвячую її українським фотографам і фотографкам. Я присвячую її також жінкам в індустрії».

Дівчата позують у бомбосховищі під час повітряної тривоги у Вознесенську Миколаївської області, 26 вересня 2023 року

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що американський фотограф-документаліст Вольфганг Шван отримав престижну премію для фотографів International Photography Awards 2023 за фото, зроблені в Україні у перший день повномасштабного вторгнення Росії

Також ми писали про те, що Українська асоціація професійних фотографів (УАПФ) виступила проти участі представниці Росії Марії Гельман у складі журі конкурсу World Press Photo 2024 та заявила про вимогу виключити її із суддів.

Фото Юлії Кочетової

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
996
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду