Серед 100 жінок, яких відзначила «Українська правда», — шість журналісток

Серед 100 жінок, яких відзначила «Українська правда», — шість журналісток

21 Березня 2024
1490
21 Березня 2024
11:36

Серед 100 жінок, яких відзначила «Українська правда», — шість журналісток

1490
Спеціальною гостею церемонії нагородження лауреаток проєкту «УП 100. Сила жінок» стала міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен.
Серед 100 жінок, яких відзначила «Українська правда», — шість журналісток
Серед 100 жінок, яких відзначила «Українська правда», — шість журналісток

У середу, 20 березня, в Українському домі в Києві група видань «Українська правда» провела церемонію нагородження 100 жінок, які роблять вагомий внесок у перемогу України у війні з Росією. Захід став фінальним етапом проєкту «УП 100. Сила жінок», який видання провело вперше.

Головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва виступила зі вступним словом на початку церемонії

Серед лауреаток — шестеро журналісток: керівниця «Голосу Америки» в Східній Європі Мирослава Гонгадзе; журналістка, блогерка, засновниця фонду «Варто жити» та проєкту «Я, Ніна» Яніна Соколова; головна редакторка The Kyiv Independent Ольга Руденко; телеведуча, засновниця ГО «Фонд Маша» Марія Єфросиніна; журналістка, продюсерка, лауреатка Пулітцерівської премії (2023) та Національної премії України ім. Т. Шевченка Василіса Степаненко та раніше співробітниця Суспільного, а нині парамедикиня медичного добровольчого батальйону «Госпітальєри» Ірина Цибух.

З повним списком лауреаток можна ознайомитися за посиланням.

У програмі заходу анонсували появу «секретної гості», але не називали її імені

Спеціальною гостею заходу стала міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен. Вона, зокрема, висловила своє захоплення українськими жінками, а також повідомила, що її країна активно співпрацює з Україною у сфері розвитку виробництва зброї.

Севгіль Мусаєва фотографується з лауреатками проєкту «УП 100. Сила жінок»

Нагадаємо, як раніше писав «Детектор медіа», ідея проєкту «УП 100. Сила жінок» належить головній редакторці «Української правди» Севгіль Мусаєвій.

Проєкт мав декілька етапів: спочатку редакція оголосила збір анкет і отримала відповіді від двох тисяч жінок. Після опрацювання анкет редакція сформувала лонглісти у вісьмох категоріях: «Суспільство», «Захисниці», «Політика та державне управління», «Бізнес», «Креативні індустрії та мода», «Культура», «Наука та освіта» і «Спорт». Зрештою лонглісти надали для голосування членам журі. До складу журі в кожній категорії ввійшли автори «Української правди» та запрошені експерти.

Церемонія нагородження лауреаток відбулася в «напівблагодійному форматі»: 50% від вартості квитка редакція передасть на потреби ЗСУ. 

Незабаром читайте на «Детекторі медіа» репортаж з учорашньої церемонії нагородження лауреаток проєкту «УП 100. Сила жінок».

Фото: Максим Поліщук, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1490
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду