Севгіль Мусаєва про «УП 100. Сила жінок»: «Це важливий проєкт з точки зору історії громадянського спротиву»

Севгіль Мусаєва про «УП 100. Сила жінок»: «Це важливий проєкт з точки зору історії громадянського спротиву»

4 Березня 2024
691
4 Березня 2024
14:05

Севгіль Мусаєва про «УП 100. Сила жінок»: «Це важливий проєкт з точки зору історії громадянського спротиву»

691
20 березня «Українська правда» проведе захід, під час якого нагородить сотню жінок, які роблять вагомий внесок у перемогу України.
Севгіль Мусаєва про «УП 100. Сила жінок»: «Це важливий проєкт з точки зору історії громадянського спротиву»
Севгіль Мусаєва про «УП 100. Сила жінок»: «Це важливий проєкт з точки зору історії громадянського спротиву»

20 березня в Києві відбудеться фінальний етап проєкту інтернет-видання «Українська правда», присвяченого жінкам та їхньому внеску в перемогу України у війні, — «УП 100. Сила жінок». Партнери проєкту — USAID та American Chamber of Commerce in Ukraine. 

У коментарі «Детектору медіа» головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва розповіла детальніше те, як виникла ідея цього проєкту та що передувало майбутній церемонії нагородження.

«Ідея проєкту “УП 100. Сила жінок” належить мені, цей проєкт ми реалізовуємо разом із директоркою івентів “Української правди” Вікторією Зайченко та іншими членами нашої команди, — сказала головна редакторка “УП”. — Ми вирішили зробити такий проєкт, оскільки в Україні недостатньо говорять про те, яким є внесок жінок у перемогу. Насправді їхній внесок є дуже вагомим, і щоб розповісти про це більше суспільству, ми і запустили цей проєкт».

За її словами, проєкт «УП 100. Сила жінок» мав декілька етапів: спочатку редакція оголосила збір анкет і отримала відповіді від двох тисяч жінок. Після опрацювання анкет редакція сформувала лонглісти у вісьмох категоріях: «Суспільство», «Захисниці», «Політика та державне управління», «Бізнес», «Креативні індустрії та мода», «Культура», «Наука та освіта» і «Спорт». Зрештою лонглісти надали для голосування членам журі.

«Хочу додати, що ми приділяли особливу увагу регіональному виміру у цьому проєкті. До довгих списків увійшли жінки з різних куточків України. Серед них — і ті, що пережили російську окупацію, і ті, які втратили рідних, і ті, що особисто зустрічали танки окупантів і не йшли на співпрацю з ворогом. Тому, на мою думку, “УП 100. Сила жінок” — це важливий проєкт з точки зору історії громадянського спротиву», — зазначила Севгіль Мусаєва.

Вона також розповіла, що до складу журі в кожній категорії ввійшли автори «Української правди» та запрошені експерти. Наприклад, у категорії «Політика та державне управління» фіналісток оцінювали народний депутат Віталій Безгін, громадський активіст Олександр Солонтай, радниця Кабінету Міністрів Наталія Бойко, а також два представники «УП» — редакторка-засновниця видання Олена Притула і політичний оглядач Роман Кравець.

Переможниць у категорії «Культура» визначали заступник керівника Українського інституту Алім Алієв, редакторка «УП. Культура» Тетяна Пушнова, а також засновниця ГО «Бібліотека Майбутнього» і CEO агенції Bickerstaff Вероніка Селега, ексзаступниця міністра культури Ірина Подоляк та продюсерка радіо «Культура» Ірина Славінська.

Головна редакторка «УП» сказала й про те, що стане нагородою для сотні лауреаток проєкту.

«Детально говорити зараз про нагороди я б не хотіла, це має бути сюрпризом для наших переможниць. Можу лиш сказати, що це буде прикраса, дизайн якої ми придумали разом із спонсором Aga.te Concept Jewelry Studio. У цю прикрасу вкладено багато сенсів та душі, і я сподіваюсь, що вона всім дуже сподобається», — сказала Севгіль Мусаєва.

«Українська правда» уточнює, що захід 20 березня, в межах якого оголосять імена переможниць, відбудеться у «напівблагодійному форматі»: 50% від вартості квитка редакція передасть на потреби ЗСУ. 

Читайте також:

Нагадаємо, рух «Veteranka» запустив  подкаст «На рівні», у якому про власний досвід служби на найгарячіших напрямках розповідають військовослужбовиці різних спеціальностей.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
691
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду