detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
21.03.2024 11:36
Серед 100 жінок, яких відзначила «Українська правда», — шість журналісток
Серед 100 жінок, яких відзначила «Українська правда», — шість журналісток
Спеціальною гостею церемонії нагородження лауреаток проєкту «УП 100. Сила жінок» стала міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен.

У середу, 20 березня, в Українському домі в Києві група видань «Українська правда» провела церемонію нагородження 100 жінок, які роблять вагомий внесок у перемогу України у війні з Росією. Захід став фінальним етапом проєкту «УП 100. Сила жінок», який видання провело вперше.

Головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва виступила зі вступним словом на початку церемонії

Серед лауреаток — шестеро журналісток: керівниця «Голосу Америки» в Східній Європі Мирослава Гонгадзе; журналістка, блогерка, засновниця фонду «Варто жити» та проєкту «Я, Ніна» Яніна Соколова; головна редакторка The Kyiv Independent Ольга Руденко; телеведуча, засновниця ГО «Фонд Маша» Марія Єфросиніна; журналістка, продюсерка, лауреатка Пулітцерівської премії (2023) та Національної премії України ім. Т. Шевченка Василіса Степаненко та раніше співробітниця Суспільного, а нині парамедикиня медичного добровольчого батальйону «Госпітальєри» Ірина Цибух.

З повним списком лауреаток можна ознайомитися за посиланням.

У програмі заходу анонсували появу «секретної гості», але не називали її імені

Спеціальною гостею заходу стала міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен. Вона, зокрема, висловила своє захоплення українськими жінками, а також повідомила, що її країна активно співпрацює з Україною у сфері розвитку виробництва зброї.

Севгіль Мусаєва фотографується з лауреатками проєкту «УП 100. Сила жінок»

Нагадаємо, як раніше писав «Детектор медіа», ідея проєкту «УП 100. Сила жінок» належить головній редакторці «Української правди» Севгіль Мусаєвій.

Проєкт мав декілька етапів: спочатку редакція оголосила збір анкет і отримала відповіді від двох тисяч жінок. Після опрацювання анкет редакція сформувала лонглісти у вісьмох категоріях: «Суспільство», «Захисниці», «Політика та державне управління», «Бізнес», «Креативні індустрії та мода», «Культура», «Наука та освіта» і «Спорт». Зрештою лонглісти надали для голосування членам журі. До складу журі в кожній категорії ввійшли автори «Української правди» та запрошені експерти.

Церемонія нагородження лауреаток відбулася в «напівблагодійному форматі»: 50% від вартості квитка редакція передасть на потреби ЗСУ. 

Незабаром читайте на «Детекторі медіа» репортаж з учорашньої церемонії нагородження лауреаток проєкту «УП 100. Сила жінок».

Фото: Максим Поліщук, «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY