Ukraïner презентував документальний фільм «Жінки на війні»

Ukraïner презентував документальний фільм «Жінки на війні»

28 Вересня 2023
1160
28 Вересня 2023
17:25

Ukraïner презентував документальний фільм «Жінки на війні»

1160
У фільмі йдеться про снайперку 72 ОМБр Ірину «Параграф», аеророзвідницю Марію Берлінську, військовослужбовицю й волонтерку Юлію «Тайру» Паєвську, бойову медикиню Марію Назарову та волонтерку Яну Білецьку.
Ukraïner презентував документальний фільм «Жінки на війні»
Ukraïner презентував документальний фільм «Жінки на війні»

Видання Ukraïner представило документальний проєкт «Жінки на війні» про історії п'ятьох українок, які допомагають нашій державі в боротьбі проти російських окупантів. Про це повідомила пресслужба Ukraïner.

 

У фільмі йдеться про снайперку 72 ОМБр Ірину «Параграф», яка попросила депортувати її з Балі, щоб стати на захист  України, аеророзвідницю Марію Берлінську, завдяки якій українські жінки отримали змогу обіймати більше посад в армії, а також військовослужбовицю й волонтерку Юлію «Тайру» Паєвську, яка пережила російський полон і зараз допомагає родинам полонених захисників.

Окрім цього, глядачам розповіли історії бойової медикині Марії Назарової, яка скуповувала в США спорядження для військових, і волонтерки Яни Білецької, яка організувала доставку міжнародної гуманітарної допомоги для громад Харкова й населених пунктів поблизу міста.

«Кожна із цих історій доводить не лише те, що внесок жінок у повномасштабній війні з РФ так само важливий, як і чоловіків. Захисниці й активістки суголосні в тому, що справжні зміни можливі тільки тоді, коли ми об’єднанні, готові діяти та співпрацювати, знаємо свою мету і свого ворога. Бо нині українцям як ніколи важливо залишатися згуртованими. А допомогти в цьому можуть історії та приклади інших», — сказала продюсерка проєкту Ліза Цимбаліст.

Фільм можна переглянути на ютуб-каналі Ukraïner. Повна історія доступна в лонгриді на сайті видання.

Нагадаємо, у квітні Ukraїner презентував документальний цикл «Підрозділи перемоги» про елітні військові формування в українській армії: їхні звитяги та символіку, історію створення та структуру.

Раніше видання випустило 23 документальні серії «Деокупація» з експедицій звільненими регіонами у 2022 році, які можна побачити на ютуб-каналі, а також видало збірку репортажів Богдана Логвиненка у формі книги «Деокупація. Історії опору українців. 2022».

Про роботу команди Ukraїner у перші пів року повномасштабної війни «Детектору медіа» розповів засновник і керівник проєкту Богдан Логвиненко.

Фото: пресслужба Ukraïner

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1160
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду