Андрій Єрмак — єдиний з українців, хто потрапив до топ-100 найвпливовіших людей світу за версією Time

Андрій Єрмак — єдиний з українців, хто потрапив до топ-100 найвпливовіших людей світу за версією Time

17 Квітня 2024
2980
17 Квітня 2024
16:37

Андрій Єрмак — єдиний з українців, хто потрапив до топ-100 найвпливовіших людей світу за версією Time

2980
Також однією з найбільш впливових людей 2024 року журнал назвав Юлію Навальну.
Андрій Єрмак — єдиний з українців, хто потрапив до топ-100 найвпливовіших людей світу за версією Time
Андрій Єрмак — єдиний з українців, хто потрапив до топ-100 найвпливовіших людей світу за версією Time

Журнал Time визнав дружину покійного російського політика Олексія Навального Юлію однією зі ста найвпливовіших людей 2024 року. Вона очолила категорію «Лідери». Список опубліковано на офіційному сайті журналу.

Текст про Юлію Навальну написала віцепрезидентка США Камала Гарріс. За її словами, Навальна «з величезною мужністю засудила брехню та жорстокість російської влади» під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції після новин про смерть свого чоловіка.

Крім Навальної, до категорії «Лідери» також увійшли прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, прем'єрка Італії Джорджа Мелоні, президент Аргентини Хав'єр Мілей та керівник Офісу президента України Андрій Єрмак

Єрмак — єдиний з українців, хто потрапив до рейтингу Time ста найвпливовіших людей світу 2024 року.

Текст про нього написав колишній прем'єр-міністр Данії та ексгенсек НАТО Андерс Фог Расмуссен, який разом із главою ОПУ працює в робочій групі з безпеки та євроатлантичної інтеграції України.

«Визначальними ранніми кадрами варварського вторгнення Росії в Україну є відео, зняте президентом Володимиром Зеленським на вулицях Києва. Послання Зеленського, якого оточувала його команда, було чітким: керівництво України нікуди не збирається йти», — написав Расмуссен, додавши, що безпосередньо за Зеленським тоді стояв Єрмак.

«Людина, яка відіграє центральну роль у забезпеченні роботи уряду. З моменту повномасштабного вторгнення він доносив послання Зеленського до світу, створюючи потужну мережу друзів України, від Заходу до Глобального Півдня, об'єднуючи їх навколо питань від санкцій до екології», — зазначив Расмуссен.

Він додав, що «бачив це на власні очі» під час роботи над гарантіями безпеки для України, яка «призвела до створення павутини двосторонніх угод з союзниками».

Ексгенсек НАТО також процитував поему «Мойсей» Івана Франка та провів паралель, зазначивши, що у «великий момент для України та демократії Андрій Єрмак не лише виконує роль рішучого лідера, але й довів, що він є таким лідером».

Водночас Президент України Володимир Зеленський не ввійшов до списку.

Загалом у цьогорічному рейтингу Time найвпливовіших людей світу п’ять категорій: «Титани», «Першопрохідці», «Кумири», «Митці» та «Інноватори».

Нагадаємо, у 2022 році до сотні найвпливовіших людей світу за версією редакторів Time увійшли Президент України Володимир Зеленський, Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний (категорія «Лідери»), а також головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва (категорія «Інноватори»).

У 2023 році до сотні найвпливовіших людей світу за версію редакторів Time потрапили перша леді України Олена Зеленська і лауреатка Нобелівської премії миру Олександра Матвійчук.

Читайте також: 

Фото: Time

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2980
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду