Богдан Кутєпов як відеограф долучився до команди «Української правди»

Богдан Кутєпов як відеограф долучився до команди «Української правди»

30 Листопада 2023
693
30 Листопада 2023
16:20

Богдан Кутєпов як відеограф долучився до команди «Української правди»

693
«У планах — авторські репортажі, короткометражки, всілякі атмосферні ролики, часом документальні фільми, а іноді й ґонзо», — повідомив журналіст.
Богдан Кутєпов як відеограф долучився до команди «Української правди»
Богдан Кутєпов як відеограф долучився до команди «Української правди»

Журналіст, відеограф Богдан Кутєпов долучився до команди «Української правди». Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці і підтвердив у коментарі «Детектору медіа».

«Запускаємо УП.doc. Маю честь повідомити, що приєднався до відеокоманди найстарішого, заснованого ще Гонгадзе, онлайн-медіа України — “Українська правда”. Дякую Севгіль Мусаєвій за довіру та можливість працювати відеографом без цензури й обмежень у темах», — написав Кутєпов.

Він також додав, що в його найближчих планах — «авторські репортажі, короткометражки, всілякі атмосферні ролики, часом документальні фільми, а іноді й ґонзо».

Як проанонсував Кутєпов, уже наприкінці цього тижня на ютуб-каналі «Української правди» вийде перший епізод його документального серіалу про бойових медиків із 56-ї бригади ЗСУ.

У коментарі нашій редакції Богдан Кутєпов розповів, що від початку повномасштабного вторгнення Росії співпрацював як незалежний журналіст-фрилансер із багатьма українськими та закордонними медіа, а також із волонтерськими організаціями. Попри переваги фрилансерства, журналіст був змушений констатувати, що нестабільний заробіток його перестав влаштовувати.

«Останній рік я знімаю бойових медиків із 56-ї Маріупольської окремої мотопіхотної бригади ЗСУ. На цей проєкт я виграв грант у Австрійському інституті гуманітарних наук (IWM). Грантових грошей вистачило на те, щоб відзняти матеріал і придбати комп’ютер для монтажу. Додаткового фінансування мені не вдалося знайти, і я просто написав Севгіль, спитав, чи в “УП” не шукають відеографа, бо я хотів би повернутися до інституційної роботи в медіа. Іншим редакціям я не писав, я вважаю, що “Українська правда” — видання із багатою історією та гідною репутацією. Так, і “УП” припускалася помилок, але не фігурувала у зашкварах, пов’язаних із обслуговуванням інтересів олігархів. Для мене це важливо, мої цінності не дозволяють мені вже працювати в олігархічних ЗМІ, зокрема й на телемарафоні, чи в медіа, що належать конкретним політикам. Ба більше, на зустрічі Севгіль мене запевнила, що “Українська правда” зараз фінансово незалежна від Dragon Capital та має окрему від холдингу бухгалтерію. Мої пропозиції зацікавили “УП”, вони сказали, що хочуть активно розвивати свій ютуб-канал, тож наші інтереси співпали», — сказав Кутєпов.

У розмові з «Детектором медіа» журналіст згадав про те, що змусило його звільнитися з hromadske у червні 2021 року, і висловив упевненість, що повторювати свої минулі помилки не буде.

«Я справді пережив емоційне вигорання під час своєї роботи на hromadske, це було ще в 2019 році, здається. Зараз я свій графік будую таким чином, що маю достатньо часу і на здоровий сон, і на особисте життя. Хочу також сказати, що після початку повномасштабного вторгнення у мене відбулась певна переоцінка цінностей, я зміг себе взяти в руки і зараз нормально працюю», — сказав Кутєпов.

Журналіст також підтвердив, що наразі вже зареєструвався як фізична особа — підприємець, хоча під час своєї роботи на hromadske категорично відкидав таку можливість.

«Раніше я справді протестував проти того, щоб стати фізичною особою — підприємцем, і це стало одною із причин піти з hromadske. Зараз я усвідомлюю, що це була формальна причина для звільнення, бо на той момент через вигорання я не міг продовжувати працювати у професії, — сказав Кутєпов. — Зараз я став ФОП, у мене є КВЕД “Індивідуальна мистецька діяльність”, тож я і ФОП, і митець. Редакція “Української правди” не висувала мені вимогу обов’язково стати ФОПом, просто ця форма співпраці наразі дуже поширена на українському медіаринку, та й не лише на ньому. Для мене ця форма співпраці прийнятна, і вона зручна для обох сторін».

Богдан Кутєпов — український журналіст, відеограф. Працював на телеканалах «Тоніс», СТБ, ТВі, у виданні «Телекритика» (попередня назва «Детектора медіа»). Богдан належав до команди, яка заснувала «Громадське телебачення» 2013 року. Він був одним із перших стримерів на Євромайдані, вів прямоефірний проєкт «Нічна варта». Після Революції гідності знімав для hromadske документальні фільми.

5 червня 2021 року Богдан написав у фейсбуку, що посаду ведучого програм, на якій він працював, у штаті hromadske скоротили, а на пропозицію працювати за угодою як фізична особа — підприємець він не згоден.

Фото: фейсбук-сторінка Arthouse Traffic

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
693
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду