«Схеми»: Подружжя Герег має посвідки на довгострокове проживання в Іспанії

«Схеми»: Подружжя Герег має посвідки на довгострокове проживання в Іспанії

13 Грудня 2023
6802
13 Грудня 2023
11:35

«Схеми»: Подружжя Герег має посвідки на довгострокове проживання в Іспанії

6802
Крім цього, Гереги є власниками кількох об’єктів нерухомості та земельних ділянок в Іспанії.
«Схеми»: Подружжя Герег має посвідки на довгострокове проживання в Іспанії
«Схеми»: Подружжя Герег має посвідки на довгострокове проживання в Іспанії

Співвласник мережі гіпермаркетів «Епіцентр», народний депутат України Олександр Герега у щорічних деклараціях вказав, що з 2021 року має посвідку на довгострокове проживання в Іспанії. Про це повідомили журналісти проєкту «Схеми» («Радіо Свобода») із посиланням на Державний реєстр декларацій, публічний доступ до якого НАЗК відновило 10 грудня.

За даними декларацій Гереги за 2021 та 2022 роки, і він, і його дружина Галина Герега мають посвідки на довгострокове проживання в Іспанії. Журналісти звернули увагу, що в декларації за 2020 рік такий документ нардеп не вказував.

«Схеми» також повідомили, що звернулися до пресслужби народного депутата з проханням роз’яснити, на яких підставах він отримав таку посвідку та з якою метою. Редакція пообіцяла опублікувати відповідь, коли її отримає.

Олександр Герега також задекларував кілька об’єктів нерухомості в Іспанії — житловий будинок та земельні ділянки сукупною вартістю близько 100 млн гривень.

Житловий будинок площею 455 квадратних метрів і вартістю приблизно 3 млн гривень, «ізольоване житло» та земельна ділянка площею 3180 квадратних метрів та ціною в понад 62 млн гривень, «ділянка з житлом» площею 1378 квадратних метрів та вартістю понад 30 млн гривень — все це майно записане на дружину депутата Галину Герегу.

Також, як випливає із декларацій, вона має сукупно понад 1 млн євро на рахунках у двох іспанських банках у Валенсії.

Крім цього, з початку повномасштабного вторгнення Росії і до травня 2023 року Олександр Герега провів за кордоном сумарно 209 днів. Про це журналісти «Схем» дізналися від своїх джерел, які мають доступ до бази з інформацією про перетин кордону.

Як повідомляв «Детектор медіа», нардеп Герега впродовж 8 років виплачував зарплату ексдиректору «Епіцентру» на Донеччині, який перевів цей бізнес «під Росію». Про це розповіли журналісти «Схем» у жовтні цього року.

Також ми писали про те, що «Схеми» та російський журналістський проєкт «Система» опублікували розслідування «Таємна армія ГРУ РФ», у якому розповіли про те, як працює секретна система вербування тисяч росіян на війну проти України.

У травні 2023-го «Схеми» опублікували розслідування, в якому повідомили, що підозрюваний у держзраді ексміністр освіти і науки Дмитро Табачник з 2021 року є співзасновником будівельної компанії, зареєстрованої за російським законодавством в окупованому Росією Криму. 

Фото: скриншот

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6802
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду