Подання кандидатури Ярослава Юрчишина на посаду голови Комітету з питань свободи слова голосуватимуть у залі ВР

Подання кандидатури Ярослава Юрчишина на посаду голови Комітету з питань свободи слова голосуватимуть у залі ВР

6 Грудня 2023
742
6 Грудня 2023
11:56

Подання кандидатури Ярослава Юрчишина на посаду голови Комітету з питань свободи слова голосуватимуть у залі ВР

742
Наразі не повідомляється, чи будуть парламентарі голосувати також за кандидатуру Ростислава Павленка, якого висунула «Європейська солідарність».
Подання кандидатури Ярослава Юрчишина на посаду голови Комітету з питань свободи слова голосуватимуть у залі ВР
Подання кандидатури Ярослава Юрчишина на посаду голови Комітету з питань свободи слова голосуватимуть у залі ВР

Верховна рада голосуватиме за кандидатуру нардепа, першого заступника голови Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики Ярослава Юрчишина, якого фракція «Голос» 29 листопада висунула на посаду голови парламентського комітету з питань свободи слова. Про це Юрчишин повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

«Комітет з питань регламенту розглянув подання мене на голову комітету з питань Свободи слова і направив це подання на розгляд в зал. Дякую за підтримку, рішення за Верховною Радою України», — написав Юрчишин.

Наразі не повідомляється, чи будуть парламентарі голосувати також за кандидатуру Ростислава Павленка, якого на посаду голови комітету з питань свободи слова 29 листопада висунула «Європейська солідарність».

Як писав «Детектор медіа», 20 серпня цього року Верховна Рада позбавила Нестора Шуфрича посади голови парламентського комітету з питань свободи слова.

Напередодні комітет ВР з питань Регламенту підтримав постанову про відставку Нестора Шуфрича, який нині перебуває в СІЗО за звинуваченням у державній зраді, з посади голови комітету з питань свободи слова.

Нагадаємо, 10 листопада цього року Печерський районний суд Києва продовжив запобіжний захід народному депутату Нестору Шуфричу у вигляді тримання під вартою до 15 грудня.

Шуфрич перебуває під арештом від 15 вересня цього року, коли  Печерський районний суд Києва відправив його під варту на 60 діб без права внесення застави.

Напередодні співробітники Служби безпеки України провели обшуки в народного депутата Нестора Шуфрича в нього вдома в селі Козин на Київщині. Як повідомили джерела «Української правди», при обшуку в Шуфрича знайшли заборонену російську символіку та нагороди.

Раніше повідомлялось про те, що правоохоронці офіційно оголосили народному депутату Нестору Шуфричу підозру в державній зраді. За даними слідства, Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, який у 2014 році виїхав до Москви й був завербований ФСБ РФ та завданням якого була координація російської агентури в Україні.

У листопаді 2022 року рух «Чесно» закликав зняти Шуфрича з посади голови комітету свободи слова, наголосивши, що такий комітет не може очолювати представник забороненої в країні партії, який досі має право доступу до державної таємниці.

Коментуючи вимогу руху «Чесно» щодо його зняття з посади голови комітету з питань свободи слова, в інтерв’ю «Детектору медіа» Нестор Шуфрич сказав, що поважає будь-яку позицію і думку громадян. Водночас добровільно йти у відставку з посади і складати мандат народного депутата він не збирається, бо його «обрав народ».

Нардеп від «Слуги народу» та секретар комітету Верховної Ради з питань свободи слова Сергій Швець заявив, що Шуфрич на цій посаді досить ефективний, добросовісно виконує свої обов’язки. 

А перший віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко в ефірі марафону «Єдині новини» у лютому 2023 року висловив думку, що нардеп Нестор Шуфрич має добровільно скласти повноваження голови комітету з питань свободи слова.

Фото: фейсбук-сторінка Ярослава Юрчишина

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
742
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду