Про пріоритетні напрями в роботі Комітету з питань свободи слова

Про пріоритетні напрями в роботі Комітету з питань свободи слова

9 Грудня 2023
646
9 Грудня 2023
14:02

Про пріоритетні напрями в роботі Комітету з питань свободи слова

646
Працювати в комітеті, який настільки втратив довіру, — це виклик, але зараз саме той час, коли потрібно брати на себе відповідальність. Незалежні медіа відіграють ключову роль у демократичній країні під час війни. Свобода слова є непорушною цінністю українців та однією з головних вимог на вступ до ЄС. Тож до справи.
Про пріоритетні напрями в роботі Комітету з питань свободи слова
Про пріоритетні напрями в роботі Комітету з питань свободи слова

Сьогодні Верховна Рада України 247 голосами підтримала мою кандидатуру на посаду голови Комітету з питань свободи слова. Дякую колегам, перш за все нашій фракції «Голос» у Верховній Раді України на чолі з Олександрою Устіновою за довіру. Відразу хочу визначити найбільш пріоритетні напрями в роботі.

1. Більше свободи та менше перешкод у журналістській діяльності. Напади на журналістів, спроби затулити камери під час зйомок, погрози тощо вважаю категорично неприпустимими. У межах своєї компетенції я буду відстоювати права медійників на доступ до інформації.

2. Журналісти в полоні. Окупанти беруть у полон людей, які не тримали в руках зброї. Пріоритет — докласти зусиль, аби звільнити наших медійників із російського полону.

3. Перешкоджання фейкам. Ви не раз чули про поширення неправдивої інформації від анонімних телеграм-каналів. СБУ вже викривала цілі мережі, що працювали на ворожі спецслужби. Моя особиста порада: довіряйте тільки офіційним джерелам комунікації та ЗМІ з хорошою репутацією, яку вони вибудовували роками. А з Міністерством освіти планую пропрацювати питання курсу меідаграмотності. Бо критичне мислення найкращий захисник від фейків та роспропаганди.

Хочу застерегти всіх недоброчесних діячів: залишаю Комітет з питань антикорупційної політики лише офіційно. Фактично ж продовжу підтримувати незалежність наших антикорупційних органів та буду допомагати тим, хто бореться з головним внутрішнім ворогом. Принаймні так обіцяв колегам та перш за все Анастасії Радіній.

Працювати в комітеті, який настільки втратив довіру, — це виклик, але зараз саме той час, коли потрібно брати на себе відповідальність. Незалежні медіа відіграють ключову роль у демократичній країні під час війни. Свобода слова є непорушною цінністю українців та однією з головних вимог на вступ до Європейського Союзу. Тож, до справи.

Ярослав Юрчишин, народний депутат від фракції «Голос», голова Комітету з питань свободи слова

Текст публікується з дозволу автора, оригінал публікації за посиланням.

Фото: Ярослав Юрчишин / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
646
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду