«УП»: При обшуку в Нестора Шуфрича знайшли символіку, ордени та кітелі армії Росії (ФОТО)

«УП»: При обшуку в Нестора Шуфрича знайшли символіку, ордени та кітелі армії Росії (ФОТО)

15 Вересня 2023
5801
15 Вересня 2023
11:42

«УП»: При обшуку в Нестора Шуфрича знайшли символіку, ордени та кітелі армії Росії (ФОТО)

5801
Зранку до Шуфрича навідалась СБУ. За даними журналістів, його затримали і підозрюють у державній зраді.
«УП»: При обшуку в Нестора Шуфрича знайшли символіку, ордени та кітелі армії Росії (ФОТО)
«УП»: При обшуку в Нестора Шуфрича знайшли символіку, ордени та кітелі армії Росії (ФОТО)

При обшуку в народного депутата Нестора Шуфрича Служба безпеки знайшла заборонену російську символіку та нагороди. Про це повідомили джерела «Української правди» в СБУ та надали фото знахідок.

Як свідчать фото, в будинку Шуфрича виявили георгіївські стрічки, медалі та кітелі збройних сил Росії.

Нагадаємо, зранку 15 вересня журналіст Юрій Бутусов повідомив, що Служба безпеки України затримала народного депутата Нестора Шуфрича у нього вдома в селі Козин поблизу Києва.

За словами Бутусова, відбувається понад 50 обшуків по справі Шуфрича. Нардеп є фігурантом справи російської шпигунської мережі, яку створив співробітник ФСБ РФ та колишній народний депутат, ексзаступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони України Володимир Сівкович. Влітку 2022-го Сівковичу повідомили про підозру у державній зраді.

За висновками слідства, Шуфрич за завданням Сівковича виступав на українських та російських телеканалах з метою поширення російської пропаганди та просування антиукраїнської політики. Нині Шуфричу інкримінують державну зраду.

Нестор Шуфрич — український політик, народний депутат України. Був членом Партії регіонів (2007–2014), пізніше — нині забороненої партії «Опозиційна платформа — За життя». У серпні 2019 року Шуфрич очолив парламентський Комітет з питань свободи слова і досі обіймає цю посаду.

У вересні 2021-го Шуфрич став мажоритарним акціонером телеканалу «Перший незалежний». У листопаді 2021-го стало відомо, що нардеп купив канал UkrLive. Він заявив, що це придбання має посилити його присутність у політиці.

28 грудня 2021 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти компаній-власників каналів з орбіти нардепа «ОПЗЖ» Віктора Медведчука – Першого незалежного та UkrLive. 

У лютому 2022 року журналісти програми «Схеми: корупція в деталях» знайшли у власності людей, наближених до Шуфрича, нерухомість в окупованому Криму, оформлену за російським законодавством, а також земельні ділянки, придбані вже після анексії.

4 березня 2022-го, на початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, Шуфрича затримала тероборона Києва, бо він «фотографував блокпост». 16 травня минулого року нардеп виїхав за межі України. Як повідомили у фракції, поїздка була пов’язана із сімейними справами. 23 травня він повернувся.

У листопаді 2022-го рух «Чесно» виступив із закликом зняти Шуфрича з посади голови парламентського комітету свободи слова та напрацювати єдину політику щодо депутатів проросійських партій. У грудні минулого року Шуфрич заявив, що не збирається добровільно йти з посади очільника комітету.

8 червня 2023 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення анулювала ліцензії каналів «Наш», «Максі ТВ», «112», NewsOne, ZIK, UkrLive та Перший незалежний. Власником останніх двох був Шуфрич.

У липні цього року група депутатів з парламентської фракції «Європейська солідарність» ініціювала відкликати Нестора Шуфрича з посади голови комітету з питань свободи слова.

Читайте також:

Фото надані «УП» джерелом

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5801
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Борис
229 дн. тому
А при шоколадном ублюдке,этот ублюдок был в шоколаде.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду