detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
01.06.2023 14:51
Журналіста Романа Попкова в Росії оголосили у федеральний розшук
Журналіста Романа Попкова в Росії оголосили у федеральний розшук
У травні Росфінмоніторинг вніс його до реєстру екстремістів і терористів.

У базі МВС Росії з’явилась інформація про федеральний розшук журналіста Романа Попкова. Про це пише «Медуза» з посиланням на повідомлення в телеграм-каналі видання «Вёрстка». Наразі невідомо, за якою саме статтею Кримінального кодексу його розшукують.

Як зазначає «Медиазона», раніше повідомлялося про порушення справи проти Попкова, однак у травні 2023 року Росфінмоніторинг вніс його до реєстру екстремістів і терористів.

Роман Попков — уродженець Брянської області Росії, історик за освітою, пише NV. Був членом Націонал-більшовицької партії Едуарда Лімонова, отримав 2 роки і 3 місяці колонії за бійку з активістами прокремлівського руху «Местные». Пізніше працював у «МБХ Медиа» Михайла Ходорковського. Був затриманий під час протестів у Мінську в 2020 році та депортований, потім переїхав в Україну. Виступає проти повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

«Медуза» нагадує, що телеграм-канали Shot і «Осторожно, новости» згадували ім’я Попкова у зв’язку з розслідуванням вбивства «воєнкора» Владлена Татарського. Тоді йшлося про те, що Попков нібито міг завербувати Дар’ю Трепову, яка передала Татарському статуетку, у яку було закладено вибуховий пристрій.

У коментарі The Insider Попков назвав цю інформацію з «мусорських» телеграм-каналів «повною дичиною, пеклом та брехнею». Він розповів, що знайомий з Треповою з твіттеру, але не пам’ятає, коли вони востаннє спілкувалися. За його словами, ФСБ РФ взяла дівчину в заручники і «вибиватиме з неї різні свідчення». 

Нагадаємо, 2 квітня у Санкт-Петербурзі в кафе «Стрит-бар» стався вибух, унаслідок чого загинув відомий російський «воєнкор» Владлен Татарський, у якого там був творчий вечір.

Національний антитерористичний комітет Росії звинуватив у вбивстві Татарського українські спецслужби і прихильників Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального. Повідомляється, що російські силовики вже затримали буцімто виконавицю вбивства, яка начебто є прихильницею Фонду Навального.

Перед тим Міністерство закордонних справ Росії, коментуючи загибель пропагандиста, поскаржилося на «загрози від київського режиму», хоч прямо і не звинуватило Україну у вбивстві. Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заперечив причетність Києва до загибелі Татарського.

Фото: скриншот

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY