Україна заперечує причетність до вбивства пропагандиста Татарського

Україна заперечує причетність до вбивства пропагандиста Татарського

3 Квітня 2023
1200
3 Квітня 2023
12:33

Україна заперечує причетність до вбивства пропагандиста Татарського

1200
Напередодні МЗС Росії, коментуючи загибель пропагандиста, поскаржилося на постійні «загрози від київського режиму», хоч і не звинуватило Україну прямо.
Україна заперечує причетність до вбивства пропагандиста Татарського
Україна заперечує причетність до вбивства пропагандиста Татарського

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заперечив причетність Києва до загибелі російського «воєнкора» Максима Фоміна (Владлена Татарського). Перед тим Міністерство закордонних справ Росії, коментуючи загибель пропагандиста, поскаржилося на «загрози від київського режиму», хоч і не звинуватило Україну прямо.

«У Рф починається… Павуки поїдають один одного в банці. Питання "Коли внутрішній тероризм стане інструментом внутрішньої політичної боротьби?" у країні закручених гайок було питанням часу, як прорив дозрілого гнійника. рф чекають незворотні процеси і смута 2.0. А нам своє робити», — написав радник глави ОП.

Напередодні ввечері офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова, офіційно коментуючи загибель Татарського, заявила, що російським журналістам нібито постійно загрожує розправа «з боку київського режиму та його натхненників» і ці «загрози» дедалі частіше реалізуються.

Зокрема, стверджує Захарова, російських журналістів «піддають цькуванню та таврують у прямому розумінні спеціальними маркуваннями на цифрових майданчиках американських інтернет-монополій і влаштовують "полювання на відьом" в західних ЗМІ».

За її словами, Захід та міжнародні організації навіть не заявляли про співчуття щодо жодного випадку «насильницької загибелі російського журналіста, яка оцінювалася київським режимом та його головорізами як "успіх"». Про які саме вбивства йдеться, Захарова не уточнила.

«Саме завдяки російським воєнкорам світ бачить правдиві та оперативні кадри та дізнається інформацію про те, що відбувається в Україні. Це люди, які стоять на варті істини, над якою світовий мейнстрім вже поглумився. Професійна діяльність Владлена Татарського, його служіння Батьківщині викликали ненависть у київського режиму. Він був небезпечний для них, але сміливо йшов до кінця, виконуючи свій обов'язок», — резюмувала Захарова.

Вчора у Санкт-Петербурзі у кафе «Стрит-бар» стався вибух, внаслідок чого загинув російський «воєнкор» Владлен Татарський, у якого там був творчий вечір.

Владлен Татарський — це псевдонім колаборанта Максима Фоміна, який родом з Макіївки. До початку російсько-української війни Фомін декілька років провів у в'язниці в Горливці за грабіж, але 2014 року опинився на свободі після того, як тюрма потрапила під обстріл. Він долучився до збройних формувань бойовиків, воював, зокрема, під керівництвом Ігоря Безлера, потім «був змушений перейти на службу» в підрозділ терористичної організації «ЛНР».

З початку повномасштабного вторгнення Фомін-Татарський набув популярності завдяки дописам про війну, у яких він підтримував російську армію. Перебував під санкціями України за поширення російської пропаганди та виправдання агресії РФ проти України. Закликав завдавати ракетних ударів по українській енергетичній інфраструктурі, щоб «не працювали лікарні й померло більше українців».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1200
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду