СБУ оголосила у розшук Медведєва та інших прибічників режиму Путіна

СБУ оголосила у розшук Медведєва та інших прибічників режиму Путіна

10 Жовтня 2022
3083
10 Жовтня 2022
19:41

СБУ оголосила у розшук Медведєва та інших прибічників режиму Путіна

3083
Експрезиденту Росії загрожує до 15 років позбавлення волі.
СБУ оголосила у розшук Медведєва та інших прибічників режиму Путіна
СБУ оголосила у розшук Медведєва та інших прибічників режиму Путіна

Заступника голови Ради безпеки Росії Дмитра Медведєва та інших представників російської влади оголошено у розшук. Про це заявила Служба безпеки України. 

«Медведєв, як і більшість членів Радбезу Росії, є підозрюваним у кримінальному провадженні за статтею 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), – йдеться у повідомленні СБУ. – Такі злочини караються позбавленням волі на строк до п’ятнадцяти років або довічно».

У цьому переліку також міністр оборони Росії Сергій Шойгу, секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев, директор Служби зовнішньої розвідки Сергій Наришкін, речниця Міністерства закордонних справ Росії, Марія Захарова, директор Федеральної служби безпеки Алєксандр Бортніков, голова Держдуми Росії Вячеслав Володін, командувач Росгвардії Віктор Золотов, міністр внутрішніх справ Вадим Колокольцев, голова Ради Федерації Валентина Матвієнко, повноважний представник президента Росії у Центральному федеральному окрузі Ігор Щоголєв.

Як ідеться у заяві СБУ, розшук цих осіб ведеться з березня 2022 року, однак про це офіційно не повідомлялося.

Слідчі СБУ спільно з прокурорами Офісу генерального прокурора продовжують роботу із документування дій «кожного рашиста, які винні у злочинах проти України, аби притягнути їх до відповідальності».

Нагадаємо, у березні редакція «Української правди» звернулась  до своїх читачів із проханням надавати інформацію про місцезнаходження представників російської еліти, а також про їхні активи за межами Росії.

Фото: пресслужба президента Росії

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3083
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду