Іран запровадив санкції проти президента «Радіо Свобода» Джеймі Флая

Іран запровадив санкції проти президента «Радіо Свобода» Джеймі Флая

23 Лютого 2023
726
23 Лютого 2023
11:12

Іран запровадив санкції проти президента «Радіо Свобода» Джеймі Флая

726
Під санкції Ірану також потрапили майже 40 фізичних осіб й організацій.
Іран запровадив санкції проти президента «Радіо Свобода» Джеймі Флая
Іран запровадив санкції проти президента «Радіо Свобода» Джеймі Флая

22 лютого Іран вніс до списку санкцій президента та СЕО «Радіо Свобода» (Radio Free Europe / Radio Liberty) Джеймі Флая, повідомляє «Радіо Свобода».

Це рішення Іран ухвалив після того, як ЄС та Велика Британія розширили санкційний список проти Тегерана.

«ЄС і Велика Британія днем раніше запровадили санкції проти 32 іранських чиновників і політиків, а також двох організацій за їхню роль у жорстокому придушенні протестів у країні, зокрема репресії щодо незалежних журналістів, які намагалися висвітлювати події в Ірані», — йдеться у публікації «Радіо Свобода».

Відтепер Флаю та іншим особам, які потрапили під санкції Ірану, заборонено в’їзд до країни. Крім того, у них будуть вилучені всі активи в державі, якщо вони існують і будуть виявлені, сказано в повідомленні міністра закордонних справ Ірану.

Джеймі Флай сказав, що для нього потрапити під санкції іранського режиму — це «знак честі».

«Я пишаюся журналістами Радіо Фарда (іранська служба Радіо Свобода – ред.), які викривають урядову брехню та жорстокість і звертаються до все більшої аудиторії, яка хоче правди. Ніщо не завадить нашій роботі», — заявив президент «Радіо Свобода».

«Радіо Свобода» також нагадує, що у грудні 2022-го до списку санкцій Ірану потрапила іранська служба «Радіо Свобода» і французький журнал Charlie Hebdo. Тоді Флай назвав це рішення Тегерана «абсурдною маніпуляцією правдою, звичайною для будь-якого авторитарного режиму».

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що іранські спецслужби викрали тіло журналіста «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» Рези Хагігатнеджада. Він помер 17 жовтня 2022-го в лікарні Шаріте в Берліні внаслідок онкозахворювання. Його тіло репатріювали до Ірану для поховання 25 жовтня.

У МЗС України Іран вважають співучасником російської агресії. Ця заява прозвучала після того, як Україна отримала докази, що офіційний Тегеран надає зброю для ведення загарбницької війни в Україні та вбивства українських громадян.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
726
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду