Президент «Радіо Свобода» Джеймі Флай заявив про свою відставку з 30 червня

Президент «Радіо Свобода» Джеймі Флай заявив про свою відставку з 30 червня

15 Травня 2023
1876
15 Травня 2023
20:50

Президент «Радіо Свобода» Джеймі Флай заявив про свою відставку з 30 червня

1876
Обов'язки президента та гендиректора виконуватиме експрезидент RFE/RL та нинішній член правління Джеффрі Гедмін, поки Рада директорів мовника шукатиме постійну людину на цю посаду.
Президент «Радіо Свобода» Джеймі Флай заявив про свою відставку з 30 червня
Президент «Радіо Свобода» Джеймі Флай заявив про свою відставку з 30 червня

Президент і генеральний директор «Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода» (RFE/RL) Джеймі Флай оголосив про свою відставку з 30 червня, передає мовник.

«Для мене велика честь мати можливість двічі очолити цю культову установу та провести час із сміливими й талановитими журналістами та допоміжним персоналом, які роблять можливим успіх "Радіо Свобода". Я оптимістично налаштований, що, незважаючи на авторитарні виклики, з якими ми стикаємося, "Радіо Свобода" має хороші можливості, щоб досягти успіху на наших ринках і збільшити нашу аудиторію в той час, коли наші незалежні репортажі потрібні як ніколи», — сказав Флай.

У виданні зазначили, що обов'язки президента та генерального директора виконуватиме експрезидент RFE/RL та нинішній член правління Джеффрі Гедмін, поки Рада директорів мовника шукає постійну людину на цю посаду. 

Джеймі Флай уперше обійняв посаду президента і гендиректора «Радіо Свобода» в липні 2019 року та пропрацював до червня 2020 року. У лютому 2021 року його повторно призначила Рада директорів.

«Під час перебування Флая на посаді пріоритетом було реагування "Радіо Свобода" на неспровоковане повномасштабне вторгнення Володимира Путіна в Україну шляхом розширення діяльності "Радіо Свобода" в Україні та створення програм для російської аудиторії. Він також привернув увагу "Радіо Свобода" до шкідливого впливу Китаю в Євразії. Він керував цифровою трансформацією відділу новин, який охоплює постійно зростаючу аудиторію, відкриваючи нові бюро та стратегічно реагуючи на авторитарну цензуру», — розповіли в «Радіо Свобода».

Читайте також:

Джеймі Флай очолював розробку комплексних планів «Радіо Свобода» щодо протидії російській та китайській дезінформації та охоплення зростаючої аудиторії новинами, яким довіряють. У рамках цих стратегій «Радіо Свобода» заснувало нові бюро в Ризі та Вільнюсі, щоб розмістити журналістів у вигнанні та створювати новий контент. 

Нагадаємо, у березні президент і генеральний директор «Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода»  Джеймі Флай відвідав Молдову та Україну, де зустрівся з посадовцями, представниками громадянського суспільства та журналістами компанії.

У лютому «Радіо Свобода» запустило новий проєкт «Ти як?» про українців, які були вимушені залишити свої домівки через повномасштабну російську агресію. 

У березні на онлайн-платформах «Радіо Свобода» стартував подкаст «Свої серед своїх» із ведучою Наталею Патрікєєвою. Героями нового проєкту стануть українські військові — як професійні, так і ті, хто долучився до ЗСУ після початку повномасштабного вторгнення росіян. Із ними говоритимуть про мотивацію, побутові проблеми, досвід участі у війні, складнощі у спілкуванні з цивільними тощо.

Крім того, з 22 березня «Радіо Свобода» запустило новий ранковий проєкт «Свобода.Ранок», ведучими програми стануть Катерина Некреча і Олег Галів.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1876
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду