Президент «Радіо Свобода» відвідав Україну та Молдову

Президент «Радіо Свобода» відвідав Україну та Молдову

28 Березня 2023
598
28 Березня 2023
12:46

Президент «Радіо Свобода» відвідав Україну та Молдову

598
Джеймі Флай зустрівся з посадовцями, представниками суспільства та журналістами.
Президент «Радіо Свобода» відвідав Україну та Молдову
Президент «Радіо Свобода» відвідав Україну та Молдову

Президент і генеральний директор Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Джеймі Флай відвідав Молдову та Україну, де зустрівся з посадовцями, представниками громадянського суспільства та журналістами компанії.

Як пише українська служба «Радіо Свобода», його поїздка підтвердила прагнення видання протидіяти злоякісному впливу Росії та підтримувати свободу медіа в обох країнах.

«Я захоплююся професіоналізмом та стійкістю, які демонструють наші неймовірні журналісти, щодня повідомляючи про боротьбу України за захист своєї свободи. "Радіо Свобода" прагне продовжувати розширювати наші репортажі про цю війну, оскільки ми розширюємо нашу аудиторію в Росії, Україні та в усьому регіоні», — сказав Флай.

В Україні Флай відвідав Одесу, Київ та Львів і зустрівся з кількома високопосадовцями, зокрема з міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим, міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком, заступницею міністра закордонних справ Еміне Джеппар, мером Києва Віталієм Кличком, міським головою Львова Андрієм Садовим, радницею голови Офісу президента Дар’єю Зарівною та депутатами парламенту.

Флай також зустрівся з представниками інших медіа та громадянського суспільства. Під час усіх дискусій він наголошував на важливості репортажів Радіо Свобода із передової, розслідувань та постійної ролі в створенні демократичної культури з активною вільною пресою. Флай також виступив за звільнення ув’язненого журналіста Владислава Єсипенка та подякував чиновникам за їхні постійні зусилля для його звільнення.

Читайте також:

Флай також відвідав столицю Молдови Кишинів, де зустрівся з президенткою Маєю Санду, прем’єр-міністром Доріном Речаном і міністром закордонних справ Ніку Попеску. Візит до Молдови служба мотивує тим, що «погрози Кремля щодо інших країн регіону посилюються».

У Молдові Флай підтвердив зобов’язання «Радіо Свобода» через свою молдовську та російськомовні служби створювати контент, актуальний для всіх молдован, у тому числі тих, хто підпадає під вплив кремлівської пропаганди.

Відзначимо, нещодавно у лютому «Радіо Свобода» запустило новий проєкт «Ти як?» про українців, які були вимушені залишити свої домівки через повномасштабну російську агресію. 

У березні на онлайн-платформах «Радіо Свобода» стартував подкаст «Свої серед своїх» із ведучою Наталею Патрікєєвою. Героями нового проєкту стануть українські військові — як професійні, так і ті, хто долучився до ЗСУ після початку повномасштабного вторгнення росіян. Із ними говоритимуть про мотивацію, побутові проблеми, досвід участі у війні, складнощі у спілкуванні із цивільними тощо.

Крім того, з 22 березня «Радіо Свобода» запускає новий ранковий проєкт «Свобода.Ранок», ведучими прграми стануть Катерина Некреча і Олег Галів.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
598
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду