Вікторія Беннер, «Радіо Свобода»: «Votvot — VOD-платформа для голосів, які переслідуються режимом Путіна. Вона буде запущена наприкінці квітня 2023 року»

Вікторія Беннер, «Радіо Свобода»: «Votvot — VOD-платформа для голосів, які переслідуються режимом Путіна. Вона буде запущена наприкінці квітня 2023 року»

13 Квітня 2023
2458
13 Квітня 2023
16:54

Вікторія Беннер, «Радіо Свобода»: «Votvot — VOD-платформа для голосів, які переслідуються режимом Путіна. Вона буде запущена наприкінці квітня 2023 року»

2458
У відповідь на запит «Детектора медіа» комунікаційна директорка «Радіо Свободи» роз’яснила, який медіапроєкт RFE/RL готується запустити.
Вікторія Беннер, «Радіо Свобода»: «Votvot — VOD-платформа для голосів, які переслідуються режимом Путіна. Вона буде запущена наприкінці квітня 2023 року»
Вікторія Беннер, «Радіо Свобода»: «Votvot — VOD-платформа для голосів, які переслідуються режимом Путіна. Вона буде запущена наприкінці квітня 2023 року»

«Радіо Свобода» реалізує «комплексну стратегію з протидії кремлівській дезінформації та цензурі». Новий медіапроєкт Votvot — «остання з низки нових ініціатив, розроблених RFE/RL в рамках нашого тривалого курсу на поширення достовірної інформації та підтримку незалежних голосів перед обличчям безпрецедентного наступу Кремля на правду». Про це йдеться у відповіді на запит «Детектора медіа», який ми адресували комунікаційній директорці «Радіо Свободи» Вікторії Беннер.

Нагадаємо, 6 квітня «Детектор медіа» з посиланням на сайт «Агенство» та власні джерела писав про те, що «Радіо Свобода» створює в Ризі новий масштабний проєкт, про який повідомляв і регіональний директор RFE/RL і «Настоящего времени» Кирило Сухоцький у власному фейсбук-дописі. Зокрема, про те, що буде вироблятися й неновинний та розважальний контент.  

У січні 2023 року під час урочистого відкриття офісу «Радіо Свобода» у Ризі виставляли банер із назвою платформи Votvot, однак жодних інших деталей щодо неї тоді не повідомляли. 

Ми відправили Вікторії Беннер офіційний запит із проханням відповісти на наступні запитання:

  1. За деякими даними, нове розважальне ТБ, яке запускає «Радіо Свобода», — це платформа Votvot. Так це чи ні? Хто є автором ідеї так назвати новий проєкт? 

  2. Яка ідея лежить в основі створення саме платформи? Якою буде «архітектура» платформи? 

  3. 13 січня 2023-го Кирило Сухоцький написав на своїй фейсбук-сторінці, що на кінець 2023 року у новому офісі «Радіо Свобода» у Ризі «буде працювати близько 150 осіб», причому серед них буде багато російських журналістів. Чи могли би ви назвати імена та прізвища тих російських журналістів, щодо яких вже ухвалено рішення і вони точно працюватимуть в офісі у Ризі? 

  4. Чи планується залучати до співпраці в межах нового проєкту російських зірок (зокрема йдеться про Максима Галкіна)? 

  5. Є інформація, що з «Радіо Свобода» вже співпрацює російський сценарист та письменник Михайло Ідов. Яку роботу він виконує?

  6. Яким є план роботи нового розважального ТБ від «Радіо Свобода» на 2023 рік?

  7. Як буде організовано доступ до контенту, який вироблятиме колектив у Ризі?

  8. Чи пов’язані між собою минулорічне звільнення головного редактора «Настоящего времени» Кенана Алієва і запуск нового розважального телепроєкту? Якщо так, то як?

  9. Як би ви пояснили громадянам США, чому невдовзі вони мають платити ще й за створення розважального телеконтенту для росіян?    

Сьогодні ми отримали від комунікаційної директорки «Радіо Свободи» Вікторії Беннер відповідь, яку наводим у перекладі з англійської: 

«Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) не виробляє розважального контенту для російської аудиторії. Votvot — VOD-платформа для голосів, які переслідуються і замовчуються режимом Путіна. Вона буде запущена наприкінці квітня 2023 року. У рамках комплексної стратегії RFE/RL з протидії кремлівській дезінформації та цензурі, Votvot міститиме культурний контент, недоступний всередині Росії, від творців контенту, які перебувають під забороною через свою критику Кремля та повномасштабного вторгнення в Україну.

Votvot — остання з низки нових ініціатив, розроблених RFE/RL в рамках нашого тривалого курсу на поширення достовірної інформації та підтримку незалежних голосів перед обличчям безпрецедентного наступу Кремля на правду. Відповідно до цієї стратегії, RFE/RL нещодавно відкрила нові офіси у Вільнюсі та Ризі, щоб виробляти та поширювати різноманітний контент для аудиторій, що зростають, на наших ринках мовлення. 

Президент і головний виконавчий директор RFE/RL Джеймі Флай нещодавно здійснив свій третій візит до України з моменту повномасштабного вторгнення і зустрівся з багатьма українськими урядовцями, які висловили значний інтерес до Votvot і нових ініціатив RFE/RL, спрямованих на охоплення української аудиторії. 

Нещодавно RFE/RL запустили «Свобода.Ранок», годинне ранкове шоу, що виходить по буднях на YouTube з нового бюро у Львові. Програма підсумовує останні новини з лінії фронту за ніч, водночас вселяючи надію в українських глядачів, коли вони починають свій день. 

RFE/RL також запустила новий репортерський проект «Ти як?», щоб висвітлювати історії приблизно тринадцяти мільйонів вимушених мігрантів, змушених покинути свої домівки через російську агресію. Наші успішні стратегії з надання достовірних, нецензурованих новин як українській, так і російській аудиторії продовжують отримувати двопартійну підтримку з боку Конгресу США».

Нагадаємо, організація Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL), у складі якої — «Радіо Свобода» і телеканал «Настоящее время», фінансує уряд США. 

На початку квітня 2023-го «Детектору медіа» стало відомо, що «Настоящее время» призначило креативною директоркою російську пропагандистку Ксенію Соколянську.

Також ми писали, що в колективі «Настоящего времени» стався конфлікт через можливе призначення керівником інтернет-команди пропагандиста Іллі Клішина.

Фото: Kiryl Sukhotski / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2458
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду