detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
23.02.2023 11:12
Іран запровадив санкції проти президента «Радіо Свобода» Джеймі Флая
Іран запровадив санкції проти президента «Радіо Свобода» Джеймі Флая
Під санкції Ірану також потрапили майже 40 фізичних осіб й організацій.

22 лютого Іран вніс до списку санкцій президента та СЕО «Радіо Свобода» (Radio Free Europe / Radio Liberty) Джеймі Флая, повідомляє «Радіо Свобода».

Це рішення Іран ухвалив після того, як ЄС та Велика Британія розширили санкційний список проти Тегерана.

«ЄС і Велика Британія днем раніше запровадили санкції проти 32 іранських чиновників і політиків, а також двох організацій за їхню роль у жорстокому придушенні протестів у країні, зокрема репресії щодо незалежних журналістів, які намагалися висвітлювати події в Ірані», — йдеться у публікації «Радіо Свобода».

Відтепер Флаю та іншим особам, які потрапили під санкції Ірану, заборонено в’їзд до країни. Крім того, у них будуть вилучені всі активи в державі, якщо вони існують і будуть виявлені, сказано в повідомленні міністра закордонних справ Ірану.

Джеймі Флай сказав, що для нього потрапити під санкції іранського режиму — це «знак честі».

«Я пишаюся журналістами Радіо Фарда (іранська служба Радіо Свобода – ред.), які викривають урядову брехню та жорстокість і звертаються до все більшої аудиторії, яка хоче правди. Ніщо не завадить нашій роботі», — заявив президент «Радіо Свобода».

«Радіо Свобода» також нагадує, що у грудні 2022-го до списку санкцій Ірану потрапила іранська служба «Радіо Свобода» і французький журнал Charlie Hebdo. Тоді Флай назвав це рішення Тегерана «абсурдною маніпуляцією правдою, звичайною для будь-якого авторитарного режиму».

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що іранські спецслужби викрали тіло журналіста «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» Рези Хагігатнеджада. Він помер 17 жовтня 2022-го в лікарні Шаріте в Берліні внаслідок онкозахворювання. Його тіло репатріювали до Ірану для поховання 25 жовтня.

У МЗС України Іран вважають співучасником російської агресії. Ця заява прозвучала після того, як Україна отримала докази, що офіційний Тегеран надає зброю для ведення загарбницької війни в Україні та вбивства українських громадян.

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY