Джеймі Флай розповів про роботу «Радіо Свобода» для аудиторії окупованих територій України

Джеймі Флай розповів про роботу «Радіо Свобода» для аудиторії окупованих територій України

25 Жовтня 2022
991
25 Жовтня 2022
14:30

Джеймі Флай розповів про роботу «Радіо Свобода» для аудиторії окупованих територій України

991
Джеймі Флай: Росіяни застосовують до окупованих територій таку саму цифрову цензуру, яку ми бачимо в Росії.
Джеймі Флай розповів про роботу «Радіо Свобода» для аудиторії окупованих територій України
Джеймі Флай розповів про роботу «Радіо Свобода» для аудиторії окупованих територій України

Президент та СЕО RFE/RL Джеймі Флай в інтерв’ю «Детектору медіа» розповів про роботу «Радіо Свобода» для аудиторії на тимчасово окупованих територіях України.

За словами Флая, RFE/RL шукає можливості розширити охоплення аудиторії на тимчасово окупованих територіях України.

«Діджитал також є частиною цього процесу, тому що як тільки після боїв на нещодавно окупованих територіях відновлюється інтернет, росіяни втягують ці населені пункти в свою інтернет-інфраструктуру, щоб мати змогу контролювати контент. І вони застосовують до окупованих територій таку саму цифрову цензуру, яку ми бачимо в Росії. Ми переконуємося, що можемо націлити наші VPN та інші технічні інструменти на тих українських громадян, які все ще хочуть отримати доступ до матеріалів без інтернет-цензури», – каже Флай.

Президент RFE/RL додав, що протягом багатьох років виходять спеціальні радіопрограми для української аудиторії, зосереджені на Східній Україні та Криму. За словами Флая, у RFE/RL був хороший діалог із різними українськими посадовцями щодо проблеми охоплення людей у нещодавно окупованих районах: «Росіяни хочуть звузити можливості до дуже обмеженого потоку новин, над яким вони матимуть повний контроль. Ми це бачили з російською аудиторією всередині Росії. І я думаю, що це мета в кожній частині України, яку вони здатні окупувати. Я вважаю, що ці партнерства є корисними, тому що ми можемо об’єднати наші ресурси та запропонувати різноманітні опції для людей, які хочуть отримати доступ до незалежної інформації».

Флай нагадав, що радіомовлення «Радіо Свобода» охоплює і частину Росії, а також Білорусь.

«Наш підхід до охоплення аудиторії в Росії справді актуальний для Білорусі та інших закритих середовищ, де стає важко повідомляти правду в обхід державної цензури. Ми намагаємося переконатися, що доступні на всіх платформах. Ми діємо в умовах суворої цифрової цензури та блокування сайтів, що вимагає від аудиторії використання нових інструментів, таких як VPN або сайти-дзеркала. І ми все це робимо. Але ми також повинні переконатися, що якщо люди воліють обирати радіо, то вони мають доступ до контенту й там. І ми маємо супутникові можливості для охоплення аудиторії, якщо в неї є супутникові приймачі. Ми також працюємо на платформах соціальних мереж, які не були заблоковані, включаючи ютуб і телеграм», – каже Флай.

Нагадаємо, у березні RFE/RL тимчасово припинила роботу у Росії через тиск місцевих податкових органів, які розпочали процедуру банкрутства російської юридичної особи «Радіо Свобода». Крім того, поліція посилила тиск на журналістів RFE/RL.

Перешкоджають роботі RFE/RL і самопроголошені владні органи Білорусі, які внесли сайт білоруської редакції «Радіо Свобода» до списку «екстремістських формувань».

У вересні редакція «Радіо Свобода» стала переможцем конкурсу Online Journalism Awards 2022 у категорії Breaking News, Large Newsroom.

Огранізатори конкурсу заявили, що перші години повномасштабної війни Росії проти України в лютому 2022 року стали історичним моментом для «Радіо Свобода»: медіа змогло донести на багатьох платформах термінові новини про ці події мільйонам людей в Україні, Росії, Білорусі, Молдові та в інших країнах.

Кореспонденти «Радіо Свобода» працювали і працюють в різних куточках України та на передовій. З великим особистим ризиком вони вели прямі трансляції, живі блоги усіма мовами регіону, зокрема й англійською. Ключову роль в успішному виробництві новин відігравали саме українські, російські та білоруські журналісти «Радіо Свобода», які знали контекст подій і місцевість, де вони відбувалися.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
991
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду