Джеймі Флай знову стане президентом «Радіо Свобода»

Джеймі Флай знову стане президентом «Радіо Свобода»

5 Лютого 2021
1936

Джеймі Флай знову стане президентом «Радіо Свобода»

1936
Він уже обіймав цю посаду з серпня 2019 по червень 2020 року.
Джеймі Флай знову стане президентом «Радіо Свобода»
Джеймі Флай знову стане президентом «Радіо Свобода»

Джеймі Флай 16 лютого 2021 року стане президентом і генеральним директором некомерційної медіакорпорації «Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода». Про це повідомило «Радіо Свобода».

«Від Білорусі до Росії та Афганістану та скрізь між ними, журналісти "Радіо Свобода" відіграють життєво важливу роль, незалежно висвітлюють події та пропонують  надійну альтернативу дезінформації. Розуміння Джеймі геополітики, його пристрасть до демократії та прав людини, розуміння місії RFE / RL – потрібні як ніколи, оскільки RFE / RL стикається з проблемами у всій зоні охоплення», – заявила голова правління «Радіо Свобода» Карен Корнблух.

Нагадаємо, 1 серпня 2019 року Джеймі Флай став новим президентом і генеральним директором некомерційної медіакорпорації «Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода». Пан Флай – фахівець у сфері зовнішньої політики. Він працював у фонді Германа Маршалла в США. Раніше працював в американському Конгресі, займав різні керівні посади в Раді національної безпеки і Міністерстві оборони США.

18 червня 2020 року Джеймі Флай повідомив, що його звільнив новий генеральний директор Американської агенції з глобальних медіа (USAGM) Майкл Пак. Виконувачкою обов’язків президента RFE/RL стала віцепрезидентка і головна редакторка Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Дейзі Сінделар. У грудні вона повернулася на посаду віцепрезидентки і головної редакторки мовника. Натомість колишній журналіст «Голосу Америки» (VOA) Тед Ліпієн став президентом RFE / RL, однак на цій посаді він пропрацював близько місяця.

Відразу після інавгурації президент США Джо Байден провів кадрові перестановки в Агентстві США з глобальних медіа, що координує роботу американського міжнародного мовлення. Президент прийняв відставку глави USAGM Майкла Пека, призначеного на цю посаду в червні 2020 року Дональдом Трампом. Білий дім оголосив про призначення виконувачкою обов'язків голови Агентства програмну директорку «Голосу Америки» Келу Чао. 23 січня вона звільнила Теда Ліпієна. Змінилося також керівництво «Голосу Америки» та інших ЗМІ, які перебувають під опікою USAGM.

Після свого звільнення пан Ліпієн розповів, що деякі урядовці США підтримували реєстрацію проєкту «Крим.Реалії» іноземним агентом у Росії, щоб він почав працювати за російськими законами для окупованого Криму «як частини РФ». Заступник директора з питань ЗМІ та зв’язків з громадськістю RFE/RL Мартінс Званерс, своєю чергою, повідомив «Детектору медіа», що працівники «Радіо Вільна Європа/ Радіо Свобода» не підтримують та відкидають вимогу РФ позначати контент «Крим.Реалії», відповідно до російського закону про «іноземних агентів». Він каже, що медіакорпорація відкидає будь-яку пропозицію будь-якої сторони, яка б визнавала незаконну анексію Криму Росією.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1936
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду