Зеленський запропонував запровадити санкції проти Ірану на 50 років

Зеленський запропонував запровадити санкції проти Ірану на 50 років

28 Травня 2023
1443
28 Травня 2023
14:15

Зеленський запропонував запровадити санкції проти Ірану на 50 років

1443
Санкції проти Ісламської Республіки Іран передбачають, зокрема, повну заборону торговельних операцій, зупинку транзиту ресурсів, польотів та перевезень на території України, а також заборону передачі резидентами технологій та прав на об'єкти інтелектуальної власності.
Зеленський запропонував запровадити санкції проти Ірану на 50 років
Зеленський запропонував запровадити санкції проти Ірану на 50 років

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проєкт постанови щодо введення на 50 років санкційних обмежень проти Ірану.

Інформація про проєкт постанови про затвердження рішення РНБО від 27 травня 2023 року «Про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до Ісламської Республіки Іран» з'явилася на сайті парламенту.

Згідно з документом, санкції проти Ісламської Республіки Іран передбачають повну заборону торговельних операцій, зупинку транзиту ресурсів, польотів та перевезень на території України, а також запобігання виведенню капіталів резидентами цієї держави.

Окрім цього, обмеження стосуються здійснення будь-яких інвестицій в Іран, передачі резидентами технологій та прав на об'єкти інтелектуальної власності, а також електронних платіжних засобів, емітованих резидентами Ірану. 

Зокрема, Нацбанку забороняється реєструвати міжнародну платіжну систему, оператором якої є ця країна.

Нагадаємо, 18 березня президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти юридичних та фізичних осіб, більшість із яких — росіяни. Обмеження застосували також до громадян Ірану та Сирії, зокрема президента Сирії Башара Хафез аль-Асада та прем’єр-міністра країни Хусейна Арнуса.

У МЗС України Іран вважають співучасником російської агресії. Ця заява прозвучала після того, як Україна отримала докази, що офіційний Тегеран надає зброю для ведення загарбницької війни в Україні та вбивства українських громадян.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1443
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду