У МЗС України назвали Іран співучасником російської агресії

У МЗС України назвали Іран співучасником російської агресії

17 Жовтня 2022
855
17 Жовтня 2022
21:54

У МЗС України назвали Іран співучасником російської агресії

855
Дмитро Кулеба звернувся до міністрів закордонних справ держав-членів Європейського Союзу із закликом накласти санкції на офіційний Тегеран за допомогу Росії здійснювати терор проти українців.
У МЗС України назвали Іран співучасником російської агресії
У МЗС України назвали Іран співучасником російської агресії

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на обстріл Києва іранськими дронами 17 жовтня.

«Надання зброї для ведення загарбницької війни в Україні та вбивства українських громадян робить Іран співучасником злочину агресії, воєнних злочинів та терористичних актів Росії проти України», — йдеться в заяві МЗС.

У Міністерстві закликали Тегеран негайно припинити постачання будь-якої зброї Росії. «В іншому випадку Іран та його керівництво нестиме найсуворішу відповідальність, у тому числі в рамках міжнародних судових процесів щодо злочинів Росії проти України», — зазначається у зверненні.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба також звернувся до міністрів закордонних справ держав-членів Європейського Союзу із закликом накласти санкції на Іран за допомогу Росії здійснювати терор проти українців. Як ідеться в заяві, жорсткі заходи проти Ірану набувають особливої актуальності на тлі повідомлень про наміри іранської сторони передати Росії балістичні ракети «земля-земля» для їхнього використання у війні проти України.

Нагадаємо, вранці 17 жовтня в Києві зафіксували 4 влучання дронами-камікадзе. Внаслідок руйнування будинку у середмісті загинули троє людей. Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія своїми ракетними обстрілами та атаками дронів намагається залякати цивільних українців.

Фото: NTA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
855
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду