Флай вимагає покарати винних у нападі на фрілансера «Радіо Свобода» в РФ

Флай вимагає покарати винних у нападі на фрілансера «Радіо Свобода» в РФ

14 Червня 2021
1817

Флай вимагає покарати винних у нападі на фрілансера «Радіо Свобода» в РФ

1817
Афанасьєв повідомив, що лікарі зафіксували в нього численні травми, гематоми, перелом носа і погіршення зору.
Флай вимагає покарати винних у нападі на фрілансера «Радіо Свобода» в РФ
Флай вимагає покарати винних у нападі на фрілансера «Радіо Свобода» в РФ

Президент «Радіо Вільна Європа – Радіо Свобода» Джеймі Флай вимагає покарати винних у нападі в РФ на незалежного журналіста Андрія Афанасьєва, який співпрацює з «Сибір.Реалії».

«Російські правоохоронці мають ретельно розслідувати і притягнути до відповідальності всіх причетних до нападу на Андрія. Журналістські розслідування – не злочин», – заявив Флай.

Крім того, напад на Афанасьєва засудив Комітет захисту журналістів.

«Російська влада повинна негайно розслідувати жорстокий напад на журналіста-фрілансера RFE / RL Андрія Афанасьєва і забезпечити, щоб винні були знайдені та притягнуті до відповідальності, – сказала координаторка програми CPJ в Європі та Центральній Азії Гульноза Саїд. – Російські правоохоронні органи повинні серйозно сприймати напади на журналістів і виконувати свою роботу, захищаючи представників преси та забезпечуючи їм можливість працювати вільно і не боячись помсти».

Андрій Афанасьєв повідомив, що лікарі зафіксували в нього численні травми, гематоми, перелом носа і погіршення зору.

«Я планую одужати і почати працювати. Я дуже сподіваюся все-таки зробити репортаж про депутата Домашенкіна, хоча після побиття джерела моєї інформацією відмовляються від раніше даних інтерв’ю, не хочуть навіть про цю справу говорити. Коли мене опитувала поліція, вони уточнювали про розслідування, хто і що мені повідомляв, якою інформацією я володію – я відмовився відповідати, бо мені наміри поліцейських не відомі», – розповів він.

Журналіст робив матеріал про місцевого депутата, представника прокремлівської партії «Єдина Росія» Андрія Домашенкіна. Депутат на прохання «Радіо Свобода» про коментар щодо його можливої причетності до нападу відповів: «Цією справою вже займаються правоохоронні органи».

«Сибір.Реалії» пише, що журналіст не отримав жодної відповіді від поліції про перебіг розслідування. Зокрема, йому не відомо, чи відкрили справу за фактом нападу.

Наступного дня після нападу Міністерство внутрішніх справ РФ лише провело опитування сусідів Афанасьєва. Свідки розповіли, що поруч з будинком журналіста бачили нападників, у масках і рукавичках, за три години до його побиття.  

Нагадаємо, увечері 9 червня в місті Благовещенськ (РФ) побили незалежного журналіста Андрія Афанасьєва, який співпрацює з «Сибір.Реалії» (проєкт «Радіо Свобода»). Афанасьєв пов’язує напад із професійною діяльністю.

Фото: CPJ 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1817
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду